Įdomūs faktai apie kompiuterius

Kompiuteriai internetuKompiuteriai neabejotinai mūsų gyvenimą padarė kur kas paprastesnį, tačiau jų evoliucijai prireikė nemažai laiko, o kuriant programines įrangas ne vienas žmogus ir žymus išradėjas atidavė visas savo jėgas bei daug sunkaus darbo. Tai, ką turime dabar – tai galutinis ir kone iki tobulumo išglūdintas rezultatas, tačiau dėti taško tikrai nereikėtų… Kompiuteriai ir toliau spartina savo greitį, gerina funkcijas bei diegia parametrus, kurie leidžia daryti dalykus, kadaise atrodžiusius neįmanomais. Tačiau nepamirškime ir įdomiosios bei smagiosios pusės. Nė neabejojame, kad yra faktų, kurių apie kompiuterius dar tikrai nežinojote…

  1. Žodis kompiuteris yra kilęs iš sąvokos „skaičiuoti“. Tačiau, nors išradimas buvo sukurtas norint pagerinti matematinių užduočių atlikimą, šiuolaikiniai kompiuteriai naudojami kur kas plačiau. Nepaisant to, bet kurios programos veikimas remiasi matematiniais ir loginiais skaičiavimais, o daugelis mūsų nė neįtaria, kokios sudėtingos funkcijos yra atliekamos kol mes naudojame vienokias ar kitokias kompiuterio funkcijas.
  2. Tik 10 proc. visos pasaulio valiutos – realūs banknotai. Visa kita yra laikoma kompiuteriuose.
  3. Ploniausias nešiojamas kompiuteris pasaulyje – Lenovo Yoga 3 Pro. Jo storis – 12,8 mm.
  4. Šiandien įprasta, kad kompiuteriai turi peles, kurios lengvina naudojimąsi jais. Bet ar žinojote, kad pirmoji kompiuterio pelė, išrasta 1964 metais, buvo pagaminta iš medžio?
  5. Kiekvieną mėnesį pasirodo daugiau nei 5000 naujų kompiuterių virusų.
  6. Jei atsirastų kompiuteriai, kurie būtų galingi kaip žmogaus smegenys, per sekundę jie galėtų atlikti apie 38 tūkst. trilijonų operacijų bei palaikyti daugiau nei 3580 terabaitų atminties.
  7. HP, „Microsoft“ ir „Apple“ turi vieną bendrą bruožą – visi jų kūrėjai savo veiklą pradėjo garaže.
  8. Paprastai žmogus sumirksi vidutiniškai 20 kartų per minutę. Kai jis žiūri į kompiuterio ekraną – žmogus sumirksi vos 7 kartus per minutę.
  9. Namas, kuriame gyvena Bilas Geitsas, buvo suprojektuotas naudojant „Macintosh“ kompiuterį.
  10. Pirmasis 1 GB kietasis diskas prekyboje atsirado 1980 metais, o jo kaina siekė 40 tūkst. dolerių.
  11. Apie 80 proc. elektroninių laiškų, kurie išsiunčiami per dieną, nukeliauja į šlamšto skyrelį.

Skaityti toliau

Ką veikti su mašina Marijampolėje

Atrasti Lietuvos vietas, kuriose dar nesate buvę – pigi ir nuostabi, įkvepianti patirtis. Pigi automobilių nuoma Marijampolėje gali suteikti jums ratus nuo 8 eurų už parą, o su tokia išnuomota mašina galite pažinti gražiausias Marijampolės vietas ir apylinkes. Kur keliauti, jeigu turite mašiną Marijampolėje?

Apylinkės

Nuoma MarijampolėjeĮ apylinkes aplink Marijampolę dažniau važiuoja vietiniai, kadangi pačiame mieste jie jau viską žino. Jeigu savo turą su auto nuoma norėtumėte pradėti po Marijampolę būtent nuo apylinkių, tuomet galėtumėte pradžioje pasukti link naujos užtvankos, kuri nėra tokia ir nauja. Čia yra šalia iš Šešupės sala bei paplūdimiai. Vasarą galite ten keliauti poilsiauti, kadangi čia yra ir savivaldybės poilsiavietės. Na o žiemą galima pasivaikščioti ledu. Prie užtvankos vanduo yra toks išplatėjęs, kad jis primena ežerą, taigi, visi tikrai lengvai ras, ką nuveikti prie vandens. Taip pat galima nuvažiuoti į Adomiškes, kur veikia gamtininkų centrui priklausantis gražus sodas, yra mini paukštynas ir žvėrynas, visa tai yra dekoratyviniai gyvūnai, o ne skirti kokiai nors pramonei.

Ramybės parkas

Skaityti toliau

Dizaineriai siūlo įsigyti kokybiškus stalo reikmenis internetu

Originalaus dizaino stalo reikmenys – tai ne tik kasdienybė, bet ir išskirtinis namų aksesuaras. Stilingi dizainerių darbai papuoš švenčių stalą ir suteiks daugiau jaukumo, be to, praktiški ir patogūs indai leis mėgautis geriausiu patiekalų skoniu. Garsieji dizaineriai siūlo įsigyti kokybiškus stalo reikmenis internetu – tai itin patogus ir praktiškas sprendimas, leidžiantis lyginti skirtingas prekes tarpusavyje, džiaugtis sklandžiu ir greitu pirkimo procesu.

Kodėl jums reikalingi stilingi stalo reikmenys?

Siūlo įsigyti kokybiškus stalo reikmenis internetuOriginalūs stalo reikmenys – nepakeičiamas sprendimas kasdienai ir šventiniam laikui. Tinkamai priimti sprendimai sukurs darnią virtuvės ir valgomojo atmosferą – prie dailaus stalo smagiau vakarieniauti su šeima, drąsu kviesti draugus ir svečius. Be to, kokybiški ir praktiški įrankiai palengvina daugelį kasdienių maisto gamybos darbų. Plati indų ir virtuvės reikmenų pasiūla atitiks išrankiausių pirkėjų poreikius. Tiesa, kad išvengtumėte netikėtų staigmenų, iš anksto pasidomėkite, ar jūsų pasirinktas įrankis gali būti naudojamos su turimos kaitlentės tipu, ar indai gali būti dedami į orkaitę arba šildomi mikrobangų krosnelėje. Verta pasidomėti ir indų priežiūros sąlygomis – ar virtuvės reikmenis galėsite plauti indaplovėje? Galime užtikrinti, kad praktiškai visais atvejais aukštos kokybės stalo ir maisto gamybos reikmenys gali būti naudojami įvairiomis sąlygomis, yra atsparūs karščiui ir šalčiui.

Kodėl svarbu kokybė?

Skaityti toliau

Optimizuokite svetainę pagal SEO dabar

Nejaugi vis dar nežinote, kas yra SEO optimizavimo paslaugos ir stebitės, kodėl jūsų svetainė tokia pamiršta? Metas atsinaujinti ir nerti į tą virtualų baseiną, kuriame privalo išsimaudyti kiekvienas, norintis, kad jo svetainė ne dulkėtų interneto užmarštyje, o būtų lankoma. Optimizuoti svarbią svetainę padės profesionalūs rinkodaros partneriai, siūlantys savo paslaugas. Tai labai svarbu, jeigu jūsų verslas ir pelnas susijęs su matomumu internete – pvz., jūs pardavinėjate kažką arba reklamuojatės internete ir dauguma vartotojų ateina būtent sužinoję informaciją internete. Tačiau, jeigu turite tiesiog mažą asmeninę svetainę „for fun“, pabandyti ją optimizuoti SEO metodais galite ir jūs. Štai keli maži žingsneliai, kurie ir mėgėjams padės kilstelėti savą svetainę interneto paieškos rezultatų lentelėje.

Sukurkite mobilią versiją

SEOJeigu jūsų interneto svetainė vis dar normaliai atsidaro tik su kompiuteriu, marš tvarkyti jos ir padaryti tinkamą ir išmaniųjų telefonų naudotojams. Labai didelė dalis informacijos internete yra naršoma būtent per mobilius įrenginius, tad ne atsitiktinai prieš berods du metus Google paskelbė, kad labai svarbiu kriterijumi paieškoje bus laikoma svetainės prieinamumas mobiliame internete. Jeigu nemokate taip padaryti savo svetainei – sukurkite ją su patraukliomis svetainių kūrimo platformomis, kurios automatiškai optimizuoja jūsų puslapį mobiliems telefonams. Tai gali būti WordPress, Wix, Squearspace, Weebly ir kitos.

Pateikite gerą turinį

Skaityti toliau

Kaip nesuklysti perkant auto dalis

Vienas patogiausių būdų šiais laikais pirkti automobilių detales – jas pirkti internetu. Tokiose svetainėse kaip www.automobiliudalys24.lt galima rasti viską, ko reikia. Pagal savo automobilio modelį, pagal jo metus. Puiku, kai automobilių detalės turi ir šalia įdėtas nuotraukas, nes pagal jas galima atpažinti, ar tai būtent ta dalis, kurios reikia. Iš akies iškart pasakys geras meistras, o paprastam pirkėjui vertėtų turėti savą senąją detalę ir žiūrėti, ar ji atrodo taip, kaip ir perkama. Pirkimas internetu yra, pasirodo, ne tik patogus, bet ir apsaugos nuo kai kurių pavojų. O kokių jų yra perkant auto dalis?

Pereinami automobilių modeliai


Dalys automobiliamsKai gamintojas gamina, pavyzdžiui, Vokswagen Passat ir iš seno modelio pereidinėja į naują, kartais abiem modeliams, leistiems tais pačiais metais, tinka detalės. Tačiau taip pat jos gali ir netikti, jeigu modeliai, išleisti tais pačiais metais, iš tiesų gali būti ir skirtingi. Tokiu atveju, jie gali nusipirkti tų pačių metų, tačiau ne tokio modelio detalę.

Skaityti toliau