Kodėl paskolos bedarbiams internetu ir kitur nėra išduodamos?

P { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 115%; }P.western { font-family: "Calibri",sans-serif; font-size: 11pt; }P.cjk { font-family: "Calibri",sans-serif; font-size: 11pt; }P.ctl { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 11pt; }A:link { } Kai į kredito įstaigas kreipiasi nedirbantieji, jie dažniausiai sulaukia neigiamo atsakymo. Taip yra dėl to, kad paskolos bedarbiams yra draudžiamos. Tiksliau kalbant, jokia kredito įstaiga, kuri teikia vartojimo kreditus, negali išduoti paskolos nedirbančiam žmogui. Įstatymai numato gana dideles baudas, o dėl jų kreditoriai ir nenori rizikuoti. Paskolos nedirbantiems asmenims jau senokai nėra siūlomos, nes ir reklama yra uždrausta visiškai – tiek spaudoje, tie internete, tiek televizijoje. Bedarbiai asmenys turėtų atsakingiau žiūrėti į visas finansines paslaugas. Tai yra įsipareigojimai, kurie turi būti vykdomi laiku. Jeigu klientas jų nevykdo, tuomet jis yra priverčiamas tai daryti teisiškai.

Paskolos bedarbiams nereikėtų ieškoti dėl kelių priežasčių. Labiausiai siūloma remtis racionalumu, nes tai viską paaiškina. Kodėl nedirbantys asmenys negali gauti paskolų?

  • Jie negauna pajamų. Pajamų gavimas yra vienas svarbiausių reikalavimų. Bedarbiai asmenys yra tie, kuriuos registruoja teritorinė darbo birža. Kadangi asmuo ieško darbo, vadinasi jis ieško pajamų šaltinio, kurio šiuo metu nebeturi. Gaunamos pašalpos ar socialinė parama – nėra pajamos, kuriomis būtų galima dengti skolas. Kreditoriai į tokias gaunamas išmokas privalo nekreipti dėmesio.

  • Skaityti toliau

Jeigu norite tapti buhalteriais…

Pasibaigus egzaminų vajui, abiturientai jau šlamena ir prašymais stoti į vieną ar kitą aukštąją mokyklą, o kiti jau ir yra ten įstoję. Vieni humanitarai, kiti fizikai, o kažką domina buhalterinė apskaita Kaune. Jeigu norite tapti buhalteriais, turite turėti keletą svarbių savybių ir norą dirbti šioje srityje.

Kokių savybių reikės

Profesionali apskaitaPagrindinės buhalterio savybės: tikslumas, matematinis mąstymas, logiškumas, greitis. Taigi, visi, kas mėgsta skaičius ir tvarką, galėtų galvoti apie tapimą buhalteriu. Aišku, tie, kurie mėgsta skaičius ir logišką, irgi būna skirtingi. Vieni labiau linkę į tvarkos palaikymą, kiti į netvarką, nes užsiima matematine kūryba. Pastariesiems labiau tinka mokslininko, profesoriaus, programuotojo ar fiziko specialybės. O štai buhalteris turėtų būti saikingas žmogus, nemėgstantis begalinės rizikos, ne apibrėžtumo, dievinantis taisykles ir jų laikymąsi. Jeigu atpažįstate ten save, nesmerkite savęs, kad neva nesate toks kūrybingas kaip kiti ar kad nedrąsus. Kažkas daro netvarką ir rizikuoja, kažkas viską sudėlioja į vietas. Pastarasis ir yra reiklus ir kruopštus buhalteris.

Skaityti toliau

Laukiantis kūdikio ir matinant – keičiasi garderobas

LiemenėlėsJaunoms merginoms sunku įsivaizduoti, kad kūno formos labai pasikeis, kai kada nors teks tapti mama. Kadaise tai būdavo gana įprastas įsivaizdavimas, nes moteriai reprodukcinė funkcija buvo tiesiog būtina, tad ir pūpsantis pilvas ar didelių dydžių liemenėlės maitinant kūdikį krūtimi atrodė normalus ateities planas. Dabar medijoms nuolat eskaluojant jauno liekno kūno kultą, nėštumas ir visi jo fiziniai požymiai atrodo nepatrauklūs. Tačiau tai įstumia žmoniją į nepatogią padėtį, kada nėščia moteris jaučiasi žemesnio socialinio statuso vien dėl medijų suformuotos nuomonės, nors iš tiesų realiai ji yra pačiame žydėjime – juk joje gimsta nauja gyvybė. Kaip keičiasi kūno formos ir atitinkamai keičiasi ir drabužiai spintoje?

Tenka ieškoti naujų liemenėlių

Dar nėštumo metu ima pilnėti krūtinė ir tenka rinktis vis didesnes liemenėles net ir toms moterims, kurios visą laiką turėjo plokščią krūtinę. Vizualiai tai atrodo patraukliai, tačiau pati moteris gali pajusti daug nepatogumų, kadangi su krūtine darosi keisti dalykai: tinimas, spaudimas, skausmas, gali išsilieti pienas tam tikrais nėštumo mėnesiais (ir tai nereikš, kad vėliau, jau pagimdžius, turėsi pieno). Atsiradus kūdikiui, laimingosios, kurios turi pieno, maitina krūtimi. Tam yra sukurtos labai patogios šiuolaikiškos liemenėlės maitinimui, kurios leidžia neišsineriant iš visų drabužių patogiai pamaitinti kūdikį, ir netgi sudaro sąlygas prisidengiant tą daryti viešumoje, o ne būtinai kažkur pasislėpus.

Drabužiai per juosmenį

Skaityti toliau

Kodėl nuolat persikraustote?

Kol būstų sostinėje kainos kyla, perkraustymas Vilniuje iš vienos gyvenamosios vietos į kitą ir toliau yra labai populiarus dalykas. Jeigu žmonės mažuose miesteliuose, kaimuose, laikosi įsitvėrę savo gimtų vietų, tai didmiesčiuose nuolat vyksta migracija. Kodėl taip populiaru persikraustyti Vilniuje? Visi turi savų priežasčių, štai keletas iš jų.

Keičiasi studentiškos kompanijos sudėtis

Padedame persikraustytiKaip sako Akvilė, kuriai ir šiais metais aktualu perkraustymas Vilniuje, studijų metai visada yra nepastovūs ir reikalaujantys tos vidinės migracijos. „Atvažiuoji, pirmą kartą gyveni su kuo papuola pagal skelbimą, arba su kokiais vieninteliais pažįstamais Vilniuje. Paskui per pirmus metus jau atsiranda tikrų draugų, bendrakursių, su kuo ir nori gyventi. Ir vėl kraustaisi. Gal kitais metais jiems keičiasi planai, atsiranda kita studentijos komplektacija, reikia kitokio buto ieškoti. O kartais tiesiog patys žmonės liepia išsikraustyti, patys sugalvoja gyventi. Arba pakelia kainą, o tai studentui per brangu. Taip ir kraustomės“, – sako Akvilė.

Kol neperka, nori pabandyti pagyventi visur

Skaityti toliau

Kada verta parduoti mišką

Miškas – daugeliui mūsų yra vieta kur mėgstame atsipalaiduoti, pasivaikščioti ir smagiai leisti laiką. Tačiau miškas yra vertybė ne tik dėl sentimentų, bet ir tiesiogine prasme. Miškai – tai mūsų šalies ir gamtos turtas, kurį visi turėtume puoselėti ir rūpintis. Didžiausia atsakomybė už miško rūpestį tenka miško savininkams. Kai kurie miško savininkai perka mišką norėdami investuoti ar uždirbti papildomų pajamų. Ir dažnai apie didelę atsakomybę net nepagalvoja. Juk miškas ne tik tarnauja visuomenės gerovei, bet yra viso pasaulio ekosistemos dalis.

Pastebėta, kad pastaruoju metu požiūris į mišką sparčiai keičiasi. Dažnai į mišką žiūrima kaip į medienos fabriką. Ankstesnės karto miško savininkai buvo sentimentalūs ir mišką puoselėjo, bei juo rūpinosi. Miško savininkui miškas taip pat gali kelti sentimentus, tačiau didžiausia atsakomybė už miško rūpestį tenka miško savininkams.

Kaip galime uždirbti iš savo miško?

Skaityti toliau