Dujinis šildymas pasirenkamas vis dažniau

Šildyti dujomisNors įprasta manyti, kad namų šildymas kietų kuru yra pats pigiausias, tačiau tokia galimybė pasiteisina tikrai ne visada. Tuo atveju, jei yra siekiama, kad šildymo įrenginio priežiūra būtų kiek įmanoma paprastesnė, dujinis šildymas bus iš tiesų palankiu pasirinkimu. Priežasčių, kodėl verta pagalvoti būtent apie tokią galimybę, yra ne taip ir mažai, taigi, apžvelkime pačias svarbiausias.

Saugus šildymo įrenginys

Dujiniai katilai yra laikomi vienais saugiausių, tad nieko nuostabaus, jog būtent toks pasirinkimas įgyja vis didesnį populiarumą. Tokiam šildymo įrenginiui reikės skirti visai nedaug dėmesio, ir jūs galėsite būti visiškai ramūs, kad nieko blogo nenutiks. Niekam ne paslaptis, kad kieto kuro katilų priežiūra yra gana sudėtinga ir reikalaujanti tikrai nemažai laiko bei pastangų, tačiau tuomet, jei yra pasirenkamas dujinis šildymas, viskas yra gerokai paprasčiau.

Didelis efektyvumas

Skaityti toliau

Apšvietimo reikšmė interjere

Šviesa mums reiškia labai daug, todėl ir interjere stengiamės sukurti kuo šviesesnes patalpas. Tam padeda tiek langai, tiek ir šviestuvai, pavyzdžiui, dubingiai.lt yra didžiulis pačių įvairiausių šviestuvų. Tinkamai suderinus natūraliai sklindančią šviesą su šviestuvais, gaunamas šviesios patalpos vaizdas. Kaip pasirinkti šviestuvus?

DubingiaiPirmiausia reikėtų pradėti nuo supažindinimo su šviestuvų rūšimis. Šviestuvai gali būti sieniniai, lubiniai, montuojami ar laisvai pastatomi ir kt. Dažniausiai neapsieinama be bendro apšvietimo. Jo dėka sukuriamas apšvietimas visoje patalpoje. Ypatybė yra tokia, kad sklindanti šviesa atsimuša nuo sienų ir lubų, tokiu būdu užpildydama šviesa visą patalpą. Dažniausiai pasirenkamas toršeras arba montuojamas lubose šviestuvas. Dar viena šviestuvų rūšis, kuri yra labai svarbi – specialūs šviestuvai palengvinti tam tikrus procesus, pavyzdžiui, svetainėje pastatomas grindinis šviestuvas skirtas įjungti tais atvejais, kai norima skaityti knygą arba virtuvėje įrengiamas papildomas apšvietimas toje zonoje, kurioje gaminamas maistas. Lietuvoje ne dažnai naudojamas akcentinis apšvietimas. Jis skirtas apšviesti tam tikras vietas, į kurias norima atkreipti dėmesį, pavyzdžiui, įrengiamas apšvietimas virš paveikslų.

Skaityti toliau

Ką reikia žinoti, jei parduodate mišką?

Supirkimo pasiūlymaiLietuvoje didelė dalis miškų savininkų nusprendžia parduoti savo nuosavybę, todėl miškų supirkimas tapo populiaria paslauga, kurią siūlo supirkėjai. Jei jau apsisprendėte, kad atėjo laikas parduoti mišką, tai reikia gerai viską apgalvoti. Lemiamos reikšmės pardavimo sandorio sėkmei turi ne tik siūloma kaina, bet ir kaip greitai pavyks sandorį sudaryti, kokiomis sąlygomis bei kokia nauda bus savininkui gavus visą sumą pinigų ir atskaičius mokesčius, atsodinimo kainą ir kt.

Miškas gali būti parduodamas dviem būdais. Galima parduoti mišką visą t. y. žemę ir medžius, o galimas ir kitas variantas – parduoti tik medžius išsikirtimui, o žemę pasilikti. Pastaruoju atveju verta žinoti, kad miško savininkas turi ne tik teisių į savo mišką, bet ir pareigų. Viena iš jų – pardavus tik medieną, o ne kartu ir žemę, savininkas privalės mišką atsodinti, po to, kai miško supirkimo įmonė iškirs medžius. Nuo to, kas bus parduodama, priklauso ir kaina, kurią gaus pardavėjas. Be to, reikia žinoti, kad parduodant mišką su žeme, bus galima daugiau nebeturėti rūpesčių dėl miško atsodinimo, rūpinimosi visa teritorija, prievolės pranešti apie medžius pažeidusias ligas ir kenkėjus, ir t.t.

Skaityti toliau