Lietuva – viena iš Europoje pirmaujančių šalių, kuri tiekia šviesolaidinį internetą

InternetasLietuvos pirmavimą Europoje, plečiant šviesolaidinio interneto tiekimo lauką, nulėmė aktyvus vidaus konkurencinių rinkų sekimas bei žemų paslaugų kainų siūlymas. Pažangi infrastruktūra, sukurta pasitelkiant dideles investicijas, suteikia konkurencinį pranašumą Lietuvos bendrovėms pasauliniu mastu. Šeštus metus iš eilės, Lietuva išlaiko savo lyderio pozicijas Europoje, pagal šviesolaidinio interneto tinklo skverbtį. Remiantis pasauliniu reitingu, Lietuva užima aštuntą vietą (reitingas sudarytas, remiantis FTTH Council Europe metine ataskaita).

Per pastaruosius metus, šviesolaidinio interneto vartotojų skaičius Lietuvoje, padidėjo beveik 3 procentais ir iš viso šiuo metu siekia 34,6 procento. Iki šiol, tai geriausias rezultatas 39 Europos šalyse, kuriose 2014 metais buvo atlikti tyrimai.

Šiuo metu „Teo“ (dabartinis “Telia) turi labiausiai išvystytą šviesolaidinio interneto tinklą Lietuvoje. Vien pernai, šios bendrovės klientų skaičius padidėjo, daugiau nei dešimtadaliu bei pasiekė daugiau nei 200 tūkst. namų ūkių (arba beveik du trečdalius šalies gyventojų). Nuo 2007 m. „Teo“ (dabartinis “Telia”) investavo 157 mln. EUR (543 mln. Lt) į naujos kartos prieigos tinklą. Kokybiškas Telia planas ir yra vienas iš pagrindinių patikimumo bei populiarumo kriterijų.

Skaityti toliau

Laboratoriniai tyrimai padės užkirsti kelią ligos progresavimui

Kai siekiama laiku užkirsti kelią įvairių ligų progresavimui, klinikoje gali būti atliekami laboratoriniai tyrimai, kurie leidžia išsiaiškinti atsiradusių simptomų priežastis bei leidžia numatyti gydymo eigą. Jei manoma, kad tam tikru laikotarpiu gali atsirasti organizmo pokyčiai, laboratorinius tyrimus gali tekti atlikti pakartotinai. Įprastai laboratorinius tyrimus skiria šeimos gydytojas arba tam tikras gydytojas specialistas, tačiau renkantis kliniką, kurioje bus atliekami tyrimai, visada pravartu atkreipti dėmesį į keletą svarbiausių kriterijų.

Įvertinkite, kokie tyrimai yra atliekami

Vienoje klinikoje siūlomų laboratorinių tyrimų pasirinkimas gali būti didesnis nei kitoje, tad ieškant tinkamiausio pasirinkimo visada pravartu pasidomėti, kokios konkrečios paslaugos yra teikiamos. Dažna klinika turi savo internetinę svetainę, kurioje yra skelbiama svarbiausia informacija, susijusi su paslaugų teikimu, todėl tai gali padėti kur kas paprasčiau priimti tam tikrą sprendimą.

Nustatytos tyrimų kainos

Skaityti toliau

Gėlės į namus: ką reikia žinoti?

Gėlių pirkimas dabar daug paprastesnis, nes pristatomos gėlės į namus Klaipėdoje ar bet kuriame kitame mieste. Tereikia pasirinkti paslaugos teikėjus, kurie jums reikiamame mieste teikia tokias paslaugas. Ką reikia žinoti, jei norite užsakyti gėles, kurias pristatys į namus?

Šiuo metu daugumą prekių galime pirkti neišėję iš namų. Tai labai patogu, nes taupo laiką, kurį sugaištume lankydamiesi parduotuvėse. Ne tik maistą, drabužius, baldus ir daugelį kitų namams reikalingų daiktų ir prekių galima įsigyti internetu. Dabar ir gėles galima pirkti būtent tokiu būdu. Ne visi turi laiko vaikščioti po gėlių pardavimų vietas, o kai kurie ir visai neturi tokios galimybės, pavyzdžiui, tuo metu yra kitoje šalyje. Tokiais atvejais tereikia surasti parduotuvę, kuri parduoda gėles internetu.

FloristikaJeigu jus domina gėlių pirkimas internetu, tai reikia žinoti, kad tai yra puiki galimybė greitai užsakyti gėles, kurios bus atvežtos nurodytu adresu. Tiesa, reikia atidžiai rinktis gėlių parduotuvę. Ne visur parduodamos gėlės yra šviežios ir gražios. Kartais nuotraukoje atrodo gėlės labai gražios, tačiau gaunamos nuvytusios ar visai ne tokios gėlės. Niekas nenori tokių nemalonių staigmenų. Jeigu norite, kad jūsų užsakytos gėlės būtų šviežios, gražios ir būtent tokios, kokias užsakėte, tai reikia surasti patikimą parduotuvę.

Skaityti toliau

Ar veiksmingos PRP procedūros plaukams?

Prasidėjus plaukų slinkimui siūloma išbandyti vieną iš šiuolaikiškų procedūrų. Tai – prp procedūra. Ji labai veiksminga gydant plaukų slinkimą ir taikoma tiek vyrams, tiek ir moterims. Ką reikia žinoti, jei svarstote apie šią procedūrą?

Prp procedūrosLabai svarbu suprasti, kad prp procedūra plaukams yra labai veiksminga dėl to, kad yra natūraliai stimuliuojamas plaukas, kuris pradeda augti. Kai kurie žmonės klaidingai galvoja, tai nėra natūrali procedūra ir gali sukelti kokias nors alergines reakcijas ar kitus nepageidaujamus reiškinius. Iš tikrųjų šios procedūros metu naudojamos visiškai natūralios medžiagos. Reikia suprasti kaip atliekama tokia procedūra. Pirmiausia iš kliento venos paimamas kraujas ir jis tuomet yra apdorojamas specialiame prietaise. Ruošimo metu trombocitai bus atskirti nuo raudonųjų kraujo kūnelių. Gautas koncentratas yra visiškai natūralus be jokių priedų. Jis sušvirkščiamas į galvos odą. Jokių alerginių reakcijų nekils, nes tai paties kliento kraujo medžiagos.

Skaityti toliau

Gsm signalizacija: svarbiausi privalumai ir trūkumai

Šiandien turime galimybę rinktis iš daugybės signalizacijos tipų, tačiau tenka pastebėti, kad būtent gsm signalizacija sulaukia bene didžiausio susidomėjimo. Ši pasirinkimo galimybė turi ne taip ir mažai privalumų, taigi, kokie jų gali būti laikomi pačiais svarbiausiais?

Platus gsm signalizacijos pritaikymas

GSM ryšio palaikymas veikia daugybėje vietovių, todėl tai yra viena svarbiausių priežasčių, dėl kurios vartotojai nusprendžia rinktis būtent šį signalizacijos tipą. Tokia signalizacija veikia net ir tada, jei dingsta elektra, todėl šis pasirinkimas gali garantuoti, kad signalizacija veiks visada, kai tik to prireiks. Renkantis signalizaciją visada yra tikimasi, kad ji bus tikrai patikima, tad tokia pasirinkimo galimybė tikrai gali būti vienas palankiausių. Gsm signalizacija gali būti pritaikoma ne tik gyvenamiesiems pastatams, bet taip pat ir kitiems stacionariems objektams, kuriems yra reikalinga apsauga.

Kokybišką GSM signalizaciją galite įsigyti Ekskomisarų biure : https://www.ekskomisaru-biuras.lt/lt/paslaugos/verslui/apsaugos-sistemos/gsm-signalizacija/

Skaityti toliau