5 dažniausios klaidos renkantis vestuvių fotografą

Vestuvės – neabejotinai yra pati gražiausia gyvenimo šventė, todėl pasirengimas trunka ganėtinai ilgą laiką. Dalykų, kuriais tenka pasirūpinti, yra tikrai daug, ir vienas jų yra paties geriausio vestuvių fotografo paieška. Šios šventės metu įamžintomis akimirkomis galima džiaugtis visą gyvenimą, todėl ypatingai svarbu užtikrinti, kad vestuvių fotografas pateisintų jūsų lūkesčius. Deja, renkantis šios srities specialistus neretai yra daroma ir tam tikrų klaidų, tad įvertinę pagrindines tikrai galėsite to išvengti. Taigi, kokios klaidos yra pačios dažniausios?

Fotografas pasirenkamas pagal nustatytus įkainius

Renkantis vestuvių fotografą dažniausiai dar iš anksto numatoma, kokia pinigų suma bus skirta šių paslaugų teikimui, ir tai yra visiškai natūralu. Vis dėlto, kaina neretai tampa pačiu svarbiausiu kriterijumi, ir dėmesys krypsta vien tik į tai, kokius įkainius yra nustatęs vestuvių fotografas. Žinoma, taip tikrai neturėtų būti, nes kur kas svarbiau yra atliekamų darbų profesionalumas.

Neįvertinami klientų atsiliepimai

Renkantis tam tikros srities specialistus visada yra pravartu pasidomėti klientų atsiliepimais. Kitų asmenų patirtis leidžia numatyti, kokių rezultatų galima tikėtis, todėl tam vertėtų skirti šiek tiek savo laiko. Vestuvių fotografus neretai gali rekomenduoti ir jūsų pažįstami asmenys, tad pravartu prašyti jų patarimų.

Nepasidomima atliktais darbais

Kiekvienas vestuvių fotografas turi savitą stiliaus pajautą, kuri tikrai ne kiekvienam yra priimtina. Taigi, norėdami išvengti nesusipratimų rinkdamiesi vestuvių fotografą pasidomėkite anksčiau atliktais darbais, ir tai galės padėti priimti geriausią sprendimą. Dauguma vestuvių fotografų turi savo internetines svetaines, kuriose yra pateikiami atlikti darbai, todėl tai gali padėti paprasčiau pasirinkti geriausią specialistą.

Fotosesijos planavimas perleidžiamas fotografui

Kad ir koks geras specialistas būtų vestuvių fotografas, jis tikrai negalės atspėti, ko jūs norėtumėte, todėl fotosesiją vertėtų planuoti kartu. Kartais jaunieji tikisi, kad fotosesija bus organizuojama tam tikrose jų mėgstamose vietose, todėl vertėtų tą aptarti su fotografu. Jei turite tam tikrų fotosesijos idėjų, nedvejodami apie jas papasakokite fotografui, ir kartu tikrai galėsite sudaryti tam tikrą fotosesijos planą.

Sprendimas priimamas dar nepabendravus su fotografu

Ruošiantis vestuvių fotosesijai visuomet rekomenduojama dar iš anksto pabendrauti su fotografu, nes būtent tai galės užtikrinti, kad bendradarbiaudami nepatirsite jokių sunkumų. Turbūt nereikia net sakyti, kaip svarbu fotosesijos metu pasitikėti fotografu, todėl rinkitės tik tuos specialistus, su kuriais bendravimas vyksta sklandžiai, ir kurie įsiklauso į jūsų norus ir pasiūlo geriausių sprendimų.

Vestuvių fotografas Vigantas Ovadnevas

Palikite atsiliepimą