Nuostabus gimtadienis kubile

Kubilai kiemuiSveiki visi – štai ir aš, jau po gimtadienio. Labai smagu, kad per gimtadienį susirinko daug žmonių, nes buvo išnuomoti net du kubilai. Tai tapo šio gimtadienio pačia didžiausia pramoga, iš tiesų daug ką pritraukusia į sodybą. O dabar – mano ilgai žadėtas gimtadienio aprašymas, kurio vinimi ir tapo kubilai.

Keliavome į Molėtų rajoną

Visi iš anksto buvo su kooperuoti, kas su kieno mašina važiuos, ir tada vykome į Molėtų rajoną, kur buvo išnuomota pirtis, kur buvo viskas paruošta tam, kad būtų galima švęsti. Trečiame aukšte, palėpėje, buvo įrengtos erdvės miegojimui. Tuo tarpu, apačioje buvo įrengta maisto ir šokių salė, ir kiekvienas ten galėjo švęsti, kaip norėjo, ir kiek norėjo. Taip pat buvo įrengta ir mažuose nameliuose pirtis, į kurią, kaip galvojome, ryšis eiti ne visi ir tikrai ne visos.

Gaminome suši

Smagu buvo visiems vakare pasigaminti suši. Pasirodė, kad buvo ir tokių, kas dar niekada nėra ragavę suši. Ir ką jau kalbėti apie gamybą namuose. Ne visi taip pat ir pasigaminę jau buvo kažką. Taigi, man, kaip sušių maniakei, buvo tikrai didelis džiaugsmas pravesti tarsi nedidelę pamokėlę, kaip gaminti šiuos puikius skanėstus. O tą daryti nesunku ir smagu. Be to, tai net ne toks ir brangus malonumas. Galbūt valgant restorane ir susidaro nuomonė, kad kainuoja gana daug, tačiau kai daraisi namie – pigiau. Tai buvo viena iš pagrindinių vakaro pramogų, o kitas gimtadienio džiaugsmas, kuris buvo dar smagesnis ir įsimintinesnis – tai pirtis ir kubilas.

Mirkome kubiluose

Kaip gerai, kad anksčiau brolis pasiūlė pasinaudoti tokia pramoga kaip kubilai. Jo darbovietė vasarą buvo surengę šventę, kurioje buvo daug tradicinių ir tautodailės elementų, tarp jų ir kubilai. Turiu omeny, tai nebuvo tautodailė, bet, kaip suprantame, kaip pramoga tai yra gana tradicinė. Ir dėl to buvo visai smagu matyti, kaip buvo galima ir dabar atgaivinti tą tradiciją. Dvejuose kubiluose kaip tik tilpo visi svečiai, aišku, ėjo ten pakaitomis. Kas kubile burbuliuoja, kas į pirtį eina, kas prie stalo – pasiimti ko užkrimsti. O ir pati paslauga, kubilo nuoma, man buvo labai patraukli. Kadangi jį atveža, pastato tavo kieme, jeigu reikia, pajungia, arba parodo, kaip pajungti. Paskui atvažiuoja, pasiima. Tai labai patogu tokiems žmonėms, kurie neturi savo priekabos ir kurie nenori kilnoti didžiausių kažkokių svorių.

Palikite atsiliepimą