Ką turime žinoti apie palapines?

Kaip išsirinkti palapinę?Rengiatės stovyklauti gamtoje? Tuomet tikrai neapsieisite be palapinės. Nors dažnam tampa reikalinga ir karinė apranga bei daugybė įvairių stovyklavimui reikalingų daiktų, tačiau galima vykti poilsiauti turint tik būtiniausius iš jų.

Kaip jau supratote, palapinė tikrai labai reikalinga. Ji atlieka daug svarbių funkcijų: saugo nuo vėjo, šalčio, lietaus ar saulės kaitros. Net ir nuo įkyriųjų uodų ji jus apsaugos. Miegoti palapinėje bus patogu tuomet, jei ji bus tinkamai pasirinkta ir pastatyta. Nuo to priklauso labai daug kas. Kas svarbu renkantis palapinę? Svarbu atminti tai, kad tai nėra pigus pirkinys. Žinoma, kad galima įsigyti pigiausią prekę, tačiau gamtoje norisi komforto, taigi verčiau investuoti didesnę sumą pinigų ir mėgautis poilsiu.

Labai svarbus yra palapinės dydis. Jis parenkamas priklausomai nuo to, kiek žmonių joje miegos. Nedidelės yra tos, kurios skirtos vienam ar dviem suaugusiems žmonėms. Galima rasti net ir didelei grupei žmonių skirtas palapines. Pačios populiariausios yra taip vadinamos šeimyninės. Tokioje palapinėje gali miegoti keturi ar penki asmenys. Kalbant apie dydį, reikia paminėti ir svorį. Kai kurios gali būti labai sunkios, o kai kurios labai lengvos. Labai svarbu, kad gerai pagalvotumėte, kiek kartų per metus jūs stovyklausite, kiek žmonių vyks kartu su jumis ir kokio pobūdžio poilsį gamtoje mėgstate. Tarkime, jūs dievinate iškylas ir žygius. Leidžiatės į juos pėsčiomis ar dviračiu. Tuomet su savimi pasiimami įvairūs kiti daiktai, pavyzdžiui, karinė apranga, maistas, indai ir pan. Tokiu atveju patariama rinktis kuo lengvesnę palapinę. O jeigu visur poilsiauti vykstate automobiliu, tai svoris neturi lemiamo balso.

Daugelis klysta manydami, kad neturi reikšmės tai, kaip greitai ir lengvai sudedama palapinė. Tai netiesa. Kam apsunkinti savo laisvalaikį? Visuomet bus paprasčiau, jei palapinė bus lengvai ir greitai surenkama, ir pastatoma. Dar reikia atkreipti dėmesį į sezoną, kuriuo dažniausiai naudosite palapinę. Vienos iš jų skirtos trims sezonams. Tai – pavasario, vasaros ir rudens. Kitai grupei priskiriamos tokios, kurios tinkamos naudotis visais keturiais metų laikais, net ir per didelius šalčius. Dažniausiai poilsiautojai renkasi poilsį gamtoje šiltuoju metų laiku. Visi kiti kriterijai parenkami pagal įpročius, poreikius ir norus.

Atitrūkti nuo rūpesčių galima gamtoje. Stovyklavimas tam puikiai tinka. Tiek suaugusieji, tiek ir vaikai puikiai praleis laiką mėgaudamiesi geru oru. Toks poilsis visiems išeina tik į gerą.

Palikite atsiliepimą