Saulės jėgainės A++ energetinio efektyvumo namuose

Netrukus žengsime į naujuosius 2021 metus. Šie metai yra svarbūs pastatų statyboms, nes visi nauji statiniai turės atitikti A++ energingumo klasę. Dabar reikalaujama, kad nauji pastatai atitiktų A+ kategoriją. Kuo skiriasi šios klasės? Nuo 2021 metų statomi pastatai turės beveik nulinės energijos suvartojimo reikalavus, tam reikės pasitelkti atsinaujinančius šaltinius, kaip vėjo ir saulės jėgainės, hidroturbinos, biokuras.

Kokie pokyčiai laukia A++ pastatų statybose?

1. Pastatuose bus naudojami atsinaujinantys energijos šaltiniai – vėjo ir saulės jėgainės, biokuras, šilumos siurbliai. Bus reikalaujama, kad 50 % energijos būtų gaunama iš šių šaltinių.

2. Bus keliami aukštesni reikalavimai pastatų išorės atitvarams.

3. Reikės pasiekti aukštesnius standartus vėdinimo su šilumos grąža sistemoms.

Saulės jėgainės padės pasiekti beveik nulinį energijos suvartojimo lygį

Šiuo metu Lietuvoje jau yra daug pastatų, kurie naudoja saulės jėgainių gaminamą energiją. Kad tokios energijos gamyba pasiteisina, liudija kiekvienais metais vis didėjanti skaičius žmonių, norinčių gauti paramą saulės jėgainių įsirengimui ant nuosavų namų ar įsigijimui saulės parkuose. 2020 metais buvo išdalinta daugiau nei 9 mln. eurų paramos jėgainių įrengimui.

Skaityti toliau

Remarketingas veda nuo prekės pastebėjimo link pardavimo

Remarketingas tai reklaminis veiksmas, kuriuo skatinama vartotoją pirkti pakartotinai jam rodant reklamą. Taikant analizę nustatoma, ko žmogus nori, tikisi ir reklama gali būti pritaikoma jam individualiai.

Tikriausiai daugelis pastebite, kad besidomint konkrečia preke internete, vėliau ta prekė tarsi ima persekioti, reklama jums rodoma kituose interneto puslapiuose. Remarketingas yra vienas iš efektyviausių būdų siekiant didesnių pardavimų. Specialistų nuomone jis efektyvus todėl, kad pirmą kartą rodant reklamą žmogus ją tik pastebi, antrą kartą rodant – ja susidomi ir tik trečią kartą pamatęs reklamą žmogus, ją supranta. Kad pirkėjas imtųsi veiksmų svarbu rodyti pakartotiną reklamą su mažais laiko intervalais.

Vienoje drabužių parduotuvėje internete buvo atlikta analizė, kurios metu paaiškėjo, jog parodžius pakartotiną reklamą po 1 valandos 31 % pirkėjų įsigija prekę, o parodžius po 1 dienos pirkimą atlieka 23 % klientų. Statistika rodo, kad 9 iš 10 interneto parduotuvės lankytojų palieka puslapį nieko neįsigiję. Pasitraukiama dėl įvairių priežasčių, todėl, kad norima peržvelgti prekes kitose parduotuvėse, palyginti kainas, lankytojas nusprendžia įsigyti prekę vėliau. Todėl remarketingas primena lankytojui apie paliktą puslapį ir jo prekes. Jis gali būti vykdomas per „Google“ reklaminius skydelius.

Skaityti toliau

Ar esate pasiruošę būsto paskolai?

Jei norite sužinoti kokią sumą galite pasiskolinti nuosavo būsto įsigijimui, jums reikėtų pasinaudoti kredito unija busto paskolos skaiciuokle. Taip net neišėję iš namų sužinosite, kokią sumą galite pasiskolinti. Žinoma, visos šios skaičiuoklės yra tik preliminarios, tačiau tai yra rodiklis, į kokią sumą galite pretenduoti.

Kaip bebūtų, tai, kad galite pretenduoti į paskolą, nebūtinai reiškia, jog jums reikia skolintis maksimalią sumą, arba kad jums iš viso reikia skolintis. Prieš priimant bet kokius finansinius sprendimus susijusius su paskola būstui, kuri tikriausiai susaistys jus įsipareigojimais daugeliui metų į priekį, jums reikėtų paklausti savęs šių klausimų:

Kredito unijaAr ateityje planuojate kokių nors didelių gyvenimo pasikeitimų, pvz. keisti darbo vietą arba pradėti šeimą, kurie galėtų iš esmės pakeisti jūsų dabartinę finansinę situaciją?

Ar galite įsipareigoti gyventi naujuose namuose bent jau 5 metus?

Ar turite pastovias ir stabilias pajamas, kurioms nėra grėsmės išnykti?

Ar esate įsitikinę, jog galėsite susitvarkyti su iškilsiančiomis problemomis susijusiomis su namų buitimi?

Skaityti toliau

Namo numeriai – ne tik informacijai, tačiau ir dekorui

Papuošti namo fasadą galima net ir labai paprastais dekoro elementais, kurie tuo pačiu skirti informacijos sklaidos būdui. Apie ką mes? Apie namo numerius, kurie puošia visus pastatus, tačiau niekada iki šiol neteko pagalvoti, kad tokia smulkmena gali būti tokia svarbi.

Pasiūla rinkoje labai plati

Namo numeriaiNamo numeriai, kurie skirti puošybai, yra labai įvairūs, tad renkantis tokią smulkmeną taip pat reikia skirti dėmesio akcentams. Kol vieni renkasi tradicinius, kurie dažniausiai skoningai puošia fasadus, tuo tarpu kiti renkasi įmantresnius variantus, kurie dažniausiai išsiskiria iš kaimynų ir tai bene svarbiausias dalykas. Tiesa, siūlome nepamiršti, kad šiuo metu gana dažnai tokie numeriai yra daromi pagal asmeninius užsakymus, tad kiekvienas gali rasti tokį variantą, kuris jam labiausiai tinka. Patogu? Net labai. Galia internete peržiūrėti galimybes ir rinktis tą, kuris atitinka poreikius arba kuri pagaminama pagal poreikius.

Geros kokybės medžiagos

Skaityti toliau

Kaip išsirinkti tinkamą katilą?

Nors žiema ir nėra pats tinkamiausias metas svarstyti apie dujinio katilo įsigijimą, pagilinti žinias ir pagerinti savo gyvenimo kokybę, o galbūt ir sutaupyti nemažai pinigų, yra visuomet gera idėja. Pavyzdžiui, buderus dujiniai katilai yra itin lengvai montuojami ir efektyviai naudoja kurą, todėl neturėsite daug išlaidų montuodami tokį katilą savo namuose, o ateityje jis kasdien taupys jūsų pinigus šildydamas kambarius ir vandenį.

Buderus gaminiaiJei visiškai nieko nežinote apie katilus, reikėtų pradėti nuo to, kad visų pirma jie skiriasi savo dydžiu – kuo didesnis ir galingesnis boileris, tuo daugiau jis kainuos. Tad renkantis naują boilerį vienas iš svarbiausių dalykų kurį turite išsiaiškinti tai karšto vandens poreikis jūsų namams. Jei gyvenate įprastiniuose namuose, kuriuose yra viena vonia su dušu, tikriausiai pats tinkamiausias variantas būtų 24-30 kilovatų galingumo boileris. Jei turite papildomą vonią arba naudojate išskirtinai daug vandens, patartina pasižvalgyti į šiek tiek galingesnių katilų kategoriją – maždaug 30-35 kilovatų.

Skaityti toliau