Kur rasti meistrų statyboms?

Kai reikalingas geresnis energetinio naudingumo sertifikatas, turime ir galvoti apie tai, kokie meistrai galėtų pas mus atlikti darbus. Tačiau ieškoti meistrų yra nelengva, ir tą žino kiekvienas, kas jau anksčiau užsiėmė tokiu dalyku. Štai jums šiek tiek informacijos apie tai, kas tai galėtų būti per paieškos ir kaip efektyviai susirasti meistrus.

Oficialiai sertifikuokite ir ieškokite

Pirmiausia nepamirškite, kad reikia pradėti su gera pradžia, ir tai, kaip sakoma, bus pusė darbo. Taigi, namo pridavimas yra tas oficialus slenkstis, kuris leidžia pradėti viską teisingai. Nes tada jūs susipažįstate su specialistais, kurie jums gali parekomenduoti gerų meistrų vieniems ar kitiems sandarinimo, šiltinimo darbams atlikti. Paklauskite tų, kas jums daro termoviziją ar kitus tyrimus, ir veikiausiai jums pavyks rasti gerą sprendimą.

Žiūrėkite skelbimus ir paslaugų katalogus

Statybos kompanijosPatogus būdas rasti meistrus – ieškoti jų internete. Tai labai patogu dabar, kada yra tokių galimybių kaip įvairūs specialūs meistrų puslapiai. Galite matyti jų įvairius profilius, darbų pavyzdžius, klientų atsiliepimus. Neretai pamatysite ir kainas, ir darbuotojo nuotraukas. Galite susisiekti ir tartis. Žinoma, patogu ir svarbu viską daryti kuo labiau iš anksto, o ne pasilikti paskutinei dienai. Ne paslaptis, kad geriausi meistrai bus išgraibstomi pirmiau.

Skaitykite atsiliepimus internete

Skaityti toliau

Stogdengys apie stogus ir stogų šiltinimą

Tam, kad būtų suteiktas energetinio naudingumo sertifikatas, jums reikėtų pagalvoti ne tik apie apvadus aplink langus ar aplink duris, o taip pat reikėtų pagalvoti ir apie stogus. Pakalbėjus su stogdengiais, galima susidaryti vaizdą, kad labai svarbi dalis yra padaryti ir stogų šiltinimą. Kalbamės su stogdengiu ir prašome pakomentuoti namų šiltinimo klausimu.

Kaip reikia šiltinti stogą, kad šiluma laikytųsi?

SertifikataiReikia žiūrėti pagal tai, koks stogas, kas po apačia, ar įrengta palėpė ir pan. Kai vyksta namo pridavimas, šitie dalykai yra paaiškinami. Tačiau labai svarbu negailėti šiltinimo medžiagoms ir jų turėti pakankamai. Kartais žmonės suklysta ir nežino, su kuo šiltinti. Pavyzdžiui, šiltina su sena vata ar kokiomis kvailomis medžiagomis, tokiomis kaip paprasti spaliai, pjuvenos. Reikia šiltinti su akmens vata, nes ji tikrai šilta, o taip pat ir nedegi, taigi gali apsaugoti nuo gaisro. Apšiltinus reikia vatą suvarstyti siūlais, kad gerai laikytųsi. Tai trumpas, bet labai svarbus darbas, kuris iš esmės priklauso nuo stogdengio – ar jis tai žino ir pasiūlys padaryti. Taip pat reikia nepamiršti ir to, kad vieno sluoksnio vatos neužteks. Tikrai nereikia taupyti, vata nėra pati brangiausia statybinė medžiaga, todėl reikia jos nupirkti tiek, kad šiltinimo būtų bent 2 arba 3 eilėmis. Taigi, reikia būtinai šiltinti su reikalinga medžiaga.

Skaityti toliau

Sandėliukų nuoma – išeitis miesto gyventojams

Kuo daugiau žmonių keliasi gyventi į miestus – tuo butukai yra statomi mažesni. Tuo pačiu ir žmonės dažniausiai renkasi nedidelius butus, kadangi juos kur kas paprasčiau išlaikyti, sąskaitos dažniausiai būna kur kas mažesnės. Mažas būstas gali turėti tikrai gana daug privalumų. Tačiau reikia įvertinti tai, kad mažose patalpose laikyti visus daiktus gali būti gana sunku. Galbūt todėl neperseniausiai atsiradusi ir labai greitai išpopuliarėjusi paslauga – sandėliukų nuoma yra puikus pasirinkimas visiems, kurie nenori sukti galvos dėl daiktų pasidėjimo, džiaugtis tvarka namuose ir tuo pačiu įvertinti tai, kad daiktai saugiai lauks kol bus vėl naudojami.

Neturintiems kur laikyti daiktų – sandėliukų nuoma yra patogi alternatyva, kuria daugelis žmonių džiaugiasi ir labai vertina. Tiesa, kartu su paslaugos populiarėjimu atsirado ir nemažai verslininkų, kurie siūlo tokias paslaugas. Tik palyginę ir suderinę galite būti tikri, jog radote geriausią pasirinkimą.

Plati pasiūla: ką pasirinkti?

Pradėję ieškoti sandėliukų nuomos paslaugas teikiančių įmonių pamatysite, kad pasiūla tikrai labai plati ir kiekvienas gali nesunkiai rasti jam labiausiai tinkamą pasirinkimą pagal poreikius bei galimybes. Žinoma, tik derinimas ir lyginimas garantuoja, kad rasite tai, kas jums labiausiai tinka.

Sandėliukų nuoma VilniujeSandėliukų nuoma Vilniuje turėtų prasidėti įvertinus įmones, kurios teikia tokio tipo paslaugas. Kuomet jau detaliau susipažinsite su įmonėmis – sekančio žingsnio metu reikia detaliau apgalvoti, kokio tipo sandėliukas Jums labiausiai tinka. Šiuo metu pasirinkimas tikrai labai platus, tad nurodome gaires, kurios yra pačios svarbiausios norint būti tikru, jog radote geriausią ir labiausiai Jums tinkamą sandėliuką.

  1. Skaityti toliau

Nuobodžios gėlės ir originalios gėlės: kaip nesuklysti

Jeigu prabudus ant stalo išvysite kažką gražaus ir ten bus dideli meskinai ir gėlių puokštės – kažkas dėl jūsų pasistengė. Ir tai bus tikrai labai graži dovana. Tačiau, kaip sako moterys, gėlė gėlei nelygu. Ir kartais gėlė labai gerai atskleidžia, kiek visgi tų pastangų įdėta, kokios intencijos ir ką gali pasakyti apie dovanotoją. Štai ką apie nuobodžias ir nenuobodžias gėles mano moterys.

Nuobodžios gėlės per kovo 8 – ąją

Dovanojame gėlesNe viena moteris pasakys, kad smagu per moters dieną gauti gėlių. Tačiau bus ir nemažai tokių, kurios suabejos tuo. Štai ką mano viena moteris: „Atsimenu metus, kada dienos viduryje darbe vyrai staiga prisiminė, kad moters diena, tada įdėjo kažkokių gėlių nuotrauką feisbuke ir visas moteris užtagino bei parašė, kaip labai mus sveikina. Na, tai ačiū labai. Kai, tuo tarpu, mano vyras man siuntė į darbą geliu dezutes su nuostabiomis originaliomis gėlėmis. Arba, yra buvę, kai vyras pamiršta irgi šventė ir grįžta su tokia niekinga nuleipusia tulpe, atrodančia kaip česnako gumbas. Ir aš dar net žinau, kur pirko: ogi ten tokie prasigėrę žmonės už kampo prekiauja. Dar vakar visi gėrė prie konteinerių, dabar jau tulpes po eurą pardavinėja. Kai gauni tą tokį visiškai standartinį žiedą ir žinai, kad vyras paskubomis nupirko, kad gal net nenorėjo pirkti, bet paskui pajautė kažkokį spaudimą dėl tos masinės psichozės, na tai ne visada taip jau ir smagu. Galima sakyti, labai nuobodu ir net šiek tiek gaila“, – sako moteris.

Nuobodi gėlė per rugsėjo 1 – ąją

Skaityti toliau

Kaip ir kuo gyvena vietiniai Nidos gyventojai?

Kai mums poilsis Nidoje atrodo tiesiog didžiulė egzotiška ir kažkas neįprasto, kažkam tai yra gyvenamoji vieta. Diena iš dienos vietiniai gyventojai mato gerai nusiteikusius poilsiautojus, besifotografuojančius prie to paties Kernagio paminklo ar darančius tuos pačius dalykus. Koks gyvenimo ritmas supa vietinius Nidos gyventojus?

Pradėkime nuo žiemos

Poilsiauju NidojeŽiemą Nida tuščia. Nuoma Nidoje nėra tokia paklausi. Pasivaikščiokite čia – sutiksite labai nedaug žmonių. Vis dar yra žvejai, kurie žiemą jau kruta ir žvejoja su kitokiomis metodikomis, tačiau apskritai žiemą čia labai ramu. Taigi, žiema yra tikras įmigio sezonas, kaip kokioje Antarktidoje. Aišku, tą patį galima pastebėti bet kokioje provincijoje, tačiau Nidoje tai atrodo itin ramu, nes atsiranda kontrastas su vasariniu šurmuliu. Būtent žiemą Nidoje apsinuogina tikrasis jos veidas ir dauguma ten pasirodančių žmonių yra tiesiog vietiniai gyventojai. Aišku, kažkas kartais dar šurmuliuoja per Kalėdų ar kitas šventes, tačiau visumoje būna ramu.

Pavasario atgimimo ženklai

Skaityti toliau