Kaip prižiūrėti šiltnamį

Šiltnamis sodeRūpestingai prižiūrimi šiltnamiai gali ant jūsų stalo patiekti nuostabių daržovių. Tada šiltnamiai kaina iškart ir atsiperka, nes jums tarsi nemokamai suteikia puikų naminį maistą, organiškai išaugintą. Visgi neapsirikite – šiltnamiai patys vaisių ir daržovių neves. Jeigu norėsite kažką užsiauginti, pirma reikės tinkamai pasodinti, o paskui prižiūrėti. Kokia yra įprasta šiltnamio priežiūra?

Pavasarinis šiltnamio sutvarkymas

Kiekvieną pavasarį reikia sutvarkyti šiltnamį. Sukasti, perkasti ir išpurenti žemę. Taip pat ją sudrėkinti ir patręšti. Jeigu jau spėjo užaugti nepageidaujamos piktžolės – jos iš ten greičiau išmesti lauk. Tada aišku prasideda ir sėja. Morkas, ridikėlius, krapus ir panašias daržoves sėjame, o didesnes sodiname. Tarkime, pomidorų, agurkų daigai kišami į šiltnamio žemę jau paauginti prieš tai.

Augalų praretinimas

Visi šiltnamiai pavasarį turi būti retinami. Kol dar nėra užaugęs derlius ir jo natūraliai dar nevalgome, jau reikia retinti augalus tiesiog tam, kad jie mažiau užimtų vietos ir visi tilptų. Jeigu žemėje spausis labai tankiai pasėti ridikėliai, tuomet teks matyti, kaip išauga jų didžiuliai lapai (nes išorėje daugiau vietos nei po žeme), o žemėje vietoje ridikėlių taip ir lieka tik sėklos.

Ravėjimas

Skaityti toliau

Momentinis fotoaparatas – puikus pasirinkimas Jūsų šventei

Prieš šimtą metų didžiuosiuose Europos ir Amerikos miestuose atsiradus foto studijoms, buvo sunku patikėti, kad kada nors kiekvienam žmogui bus prieinami foto aparatai, o apie skaitmeninę fotografiją net nebuvo kalbos. Tačiau per pastarąjį dešimtmetį išpopuliarėjąs skaitmeninis atvaizdų kūrimo būdas tapo toks perteklinis, jog žmonės jau ėmė ilgėtis to, kas būdavo anksčiau, kai nuotraukos būdavo ne taip lengvai prieinamos, brangesnės ir turėjo fizinį pavidalą, todėl šventėms dažnai pasirenkama momentinio fotoaparato nuoma. Jame susijungia šiuolaikinės technologijos drauge su senoviškomis fotografijų ant juostos arba foto popieriaus technologijomis. Tai leidžia itin greitai turėti kokybiškas nuotraukas, turinčias ne tik savo pikselius ekrane, bet ir iškart į rankas atitenkančias nuotraukas ant foto popieriaus.

Kaip naudotis momentiniu foto aparatu

Momentinis foto aparatas paprastai pritaikytas ne profesionaliems fotografams, o mėgėjams, ar tiesiog paprastiems žmonėms, kurie anksčiau neturėjo ryšio su foto technika. Patikimas momentinis foto aparatas turės daug automatizuotų procesų (pvz., Fujifilm Instax Wide 210), kurie leis itin lengvai pasinaudoti kamera. Tereikės sufokusuoti vaizdą, paspausti mygtuką, ir atvaizdas jau už kelių sekundžių ryškės ant specialiai paveikto foto popieriaus. Jums nereikės nei reguliuoti daugybės nustatymų, nei ryškinti nuotraukų studijoje. Viską turėsite čia ir dabar. Aparatas lengvas, tinkamas naudoti bet kokiu oru, bet kokiame apšvietime, kadangi automatinės funkcijos pačios parinks reikalingus režimus.

Kokioms progoms tiks momentinis foto aparatas

Skaityti toliau

Kiek kainuoja kontaktiniai lęšiai?

LensorŠiuolaikiniai kontaktiniai lęšiai – tai moderni regos korekcijos priemonė, atitinkanti individualius pirkėjų poreikius. Nesudėtinga priežiūra ir patogus nešiojimas pelnė milijono žmonių palankumą, todėl lęšius nešioja tiek vyresnio, tiek jaunesnio amžiaus pacientai. Rinkodaros specialistai teigia, kad į internetinius paieškų langelius vis dažniau vedama frazė kontaktiniai lęšiai kaina įrodo, kad susidomėjimas minėtąja prekių kategorija vis labiau auga, o klientų gretos – plečiasi.

Kaip išsirinkti kontaktinius lęšius?

Svarbiausias kontaktinių lęšių privalumas – jų universalumas. Priešingai nei akiniai, lęšiai nesukelia diskomforto sportuojant, šokant, keliaujant ar užsiimant kita aktyvia fizine veikla. Be to, tai puikus pasirinkimas lyjant lietui ar sningant, taip pat – einant į vakarėlį. Dar vienas privalumas – itin plati kontaktinių lęšių pasiūla. Priklausomai nuo individualių pageidavimų, galima rinktis tiek mėnesinius, tiek dviejų savaičių ar vienadienius lęšius. Norintiems atnaujinti ar pakeisti savo įvaizdį siūlomi spalvą paryškinantys ir ją keičiantys gaminiai.

Jei nusprendėte nešioti kontaktinius lęšius, visų pirma pasitarkite su akių gydytojais ir optikos salono darbuotojais. Niekada anksčiau nenešiojusiems lęšių būtina atlikti tyrimus, kurie padės nustatyti, kokius lęšius turėtumėte rinktis. Visais atvejais rekomenduojame įsigyti patikimus ir kokybiškus lęšius, kurie suteiks daugiau komforto ir patogumo. Venkite nežinomo gamintojo produkcijos, kadangi rizikuojate ne tik matymo kokybe, bet ir savo sveikata.

Vidutinės kontaktinių lęšių kainos

Skaityti toliau

Kaip sukurti gerus vestuvinius kadrus

VestuvėsArtėjant vestuvėms reikia pasirūpinti daugybe smulkmenų. Tarp jų gali būti ir momentinio fotoaparato nuoma. Tai tikrai vertas dėmesio dalykas, kadangi nuotraukų norės po vestuvių visi. Nors fotografavimas su momentiniu foto aparatu yra kiek kitoks negu su įprastu skaitmeniniu, visgi taisyklės, kaip sukurti gerą vestuvinį kadrą, išlieka panašios.

Nuotraukos nuotakai

Nepamirškite, kas yra tikroji vestuvių žvaigždė – tai visada nuotaka. Todėl daugiausiai nuotraukų turi būt su ja, įvertinant jos pastangas atrodyti nuostabiai. Ir stambiu, ir smulkiu planu, ir vieną, ir prie lango, ir prie gėlių, ir su svečiais, ir su kitais svečiais. Taip reikėtų žiūrėti į nuotakos fotografavimą, tikintis, kad kadrai bus tikrai geri.

Nuotraukos svečiams

Tačiau taip pat vestuvinė fotosesija bus pavykusi tik tuo atveju, jeigu ir svečiai gaus savo akimirkas. Juk kiekvienas svečias stengiasi vestuvėms atrodyti gerai. Kiekvienas stengiasi atvykti pasipuošęs, nuostabus, suteikti dovanas, atvežti jas. Jeigu svečiai negaus nuotraukų po vestuvių – jie labai įsižeis. Todėl tai yra nerašyta taisyklė, kodėl svečiams reikia suteikti nuotraukas. O tose nuotraukose jie žinoma privalo būti užfiksuoti.

Ypatingos akimirkos

Skaityti toliau

Kalbėti internete reikia atsargiai

Advokatai VilniujeAr kada nors pagalvojote, kad advokatų paslaugos Vilniuje jums bus reikalingos vien todėl, kad kažkur internete parašėte blogą komentarą? Netikėta, tačiau tai yra realus dalykas. Kartais teisininkų paslaugos tampa būtinos vien dėl to, kad nesusivaldome ir pasakome ką nors blogo internete. Taip, kaip yra negalima realybėje kalbėti ko nori, šmeižti, žeminti ir įžeidinėti, taip pat viskas dėliojasi ir internete. Negalima, reiškia negalima.

Jūsų IP adresas pasako daugiau

Galiam sakyti, kad dabar prasidedantys laikai yra tam tikri interneto policijos laikai. Nebegali pasislėpti, o tai, ką darote internete, yra ne mažiau atsakomybės reikalaujantis dalykas. Yra tam tikri tarptautiniai ir mūsų šalies teisės aktai, kurie draudžia ir leidžia daryti tam tikrus dalykus. Iš tiesų net teisininkų paslaugos nėra būtinos, kad galėtum šiek tiek pasiaiškinti apie komentatorių. Juk, kur tik jis paliks žymę, bus jo IP adresas. O pakomentuoti internete su savo IP adresu, tai tas pats, kas stovėti parduotuvėje priešais apsauginių kameras, ir vogti prekes. IP adresas rodo, kad kažkokią veiką padarėte būtent jūs. Paprasti žmonės pagal adresą gali matyti tik fizinę prisijungimo vietą, bet gana netiksliai – tik miestą, o ne jo dalį. Taip pat nurodomas interneto tiekėjas. Tačiau, jeigu keliama byla dėl kažko ir prasideda teismų procesai, tuomet IP adresas leidžia atskleisti ir daugiau.

Ko negalima sakyti internete

Skaityti toliau