Mitai apie gerklės uždegimą

Gerklės skausmas – labai nemalonus, tačiau daugelio žmonių ignoruojamas simptomas. Kaip gydyti gerklės uždegimą? Pirmiausia suvokti, kad sergate ir paskirti laiko gydymui. Daugeliui atrodo, kad gerklės skausmas tai tik smulkmena, tačiau laiku negydant galima prišaukti labai rimtas ir sunkiai įveikiamas komplikacijas.

1 # mitas – gerklės uždegimas nėra rimta liga.

Neveltui nuolatos diskutuojama kaip gydyti gerklės skausmą. Jeigu tai nebūtų rimta liga – nebūtų ieškoma pačio efektyviausio sprendimo. Gerklės skausmas gali komplikuotis į kitas rimtas ligas, tad jį skubiai gydyti yra privalu.

2 # mitas – gerklės uždegimą galima išgydyti natūraliomis priemonėmis.

Gerklės uždegimasNatūralios priemonės turėtų būti kaip papildomas pagalbininkas, kuris kiek pagreitins gijimo procesą. Visgi, svarbiausi čia yra vaistukai, kurie padeda greitai įveikti ligą, o juk to daugelis žmonių ir siekia. Natūralu, kad nesinori apsunkinti sau gyvenimo.

Skaityti toliau

Dovanos, kurias prisiminsite virtuvėje

Norint, kad dovanos būtų originalios, nebūtina galvoti apie kažkokius niekur nenaudojamus, nematytus ir neįsivaizduojamus dalykus. Puikios dovanos gali būti kartu ir praktiškos, o taip pat netgi tapti neatsiejama kasdienybės dalimi. Geras pavyzdys galėtų būti dovanos, kurias galima panaudoti virtuvėje.

Kaip išrinkti

DovanosRinkdami dovaną virtuvei, atsižvelkite į tuos kriterijus, į kuriuos visuomet paprastai atsižvelgiate, ieškodami tinkamos dovanos. Pagalvokite apie tai, kiek visų pirma galite skirti dovanai. Reikia galvoti ir, kiek galite skirti, ir kokios vertės dovanos tikisi žmogus, kuriam dovanosite. Dažniausiai tai priklauso nuo statuso ir nuo šventės. Tarkime, vestuvėms reikėtų, žinoma, dovanoti brangesnes dovanas nei per kokį vardadienį. Taip pat, jeigu ruošiamos didelės iškilmės, o jūs esate artimiausi žmonės jauniesiems, dovanos tik brangs. Kai einate iš mandagumo tik į ceremoniją, nes tai tolimi pažįstami – pakaks ir kuklesnės dovanos. Taip pat dovanodami pagalvokite ir apie tai, ar tam žmogui tokios dovanos reikia, ar jam ji patiks. Galbūt žinote, kad draugė visai nemėgsta prieskonių, tačiau radote labai gražų prieskonių malimo malūnėlį – nedovanokite jo. Geriau jau nusipirkite sau, akivaizdu, kad tai jūs būsite tas žmogus, kuris labiausiai apsidžiaugs malūnėliu. Tačiau galbūt draugė kolekcionuoja sentimentalius puodelius? Metas paieškoti jų daugiau ir originalių. Žinoma, renkantis būkite tikri, kad dovanos tikrai vienetinės, o ne kažkas, ką kasdien matai prekybos centre ir kasdien pro tai praeini, nes tai taip atsibodę… Visa tai jums padės rasti geriausią dovaną.

Dovanų idėjos

Skaityti toliau

Energinio naudingumo sertifikato būtinybė

Termovizijos sprendimaiNaujo pastato pridavimui reikia įvairių jo kokybę užtikrinančių dokumentų, kurie gaunami atlikus įvairius valstybės reikalaujamus tyrimus. Lietuvoje namo pridavimui būtinas energinio naudingumo sertifikatas, vandens, triukšmo ir akustiniai tyrimai, geodezinės nuotraukos ir dar daugybė kitų dokumentų be kurių Lietuvos valstybė nepripažins namo kaip funkcionalaus ir tinkamo gyventi. Šiandien apžvelgsime būtinąjį energetinį sertifikavimą – kas tai, kiek laiko tai trunka ir ką reikėtų apie šį sertifikatą žinoti plačiau.

Ekonomiška būtinybė

Energijos sertifikavimu nustatomas namo energijos kiekio sunaudojimas ir atlikus šį tyrimą nustatoma energinio sunaudojimo klasė, kuri skirstoma raidėmis nuo A iki G. Nustačius klasę išduodamas energininio naudingumo sertifikatas, kuris ateityje gali tapti vertingu dokumentu, norint parduoti pastatą. Šio sertifikato reikalaujama tik nuo 2013m., todėl nekilnojamo turto brokeriams lengviau parduoti pastatą brangesne kaina, kai namas turi aukštesnę energijos sunaudojimo klasę.

Skaityti toliau

Darbo darbų sauga – darbdavio mokymas

Saugūs darbaiPrieš pradedant eksploatuoti įmonę ar teikti paslaugas, kiekvienam darbdaviui privaloma dalyvauti darbų saugos mokymuose ir išsilaikyti pažymėjimą. Yra įvairių mokymų programų susijusių su darbo darbų sauga, priklausomai nuo to, ar funkcijas vykdys pats darbdavį atstovaujantis asmuo ar jo įgaliotas asmuo, ar įmonėje reikalingas specialistas, svarbu ir kokios kategorijos veikla pagal ekonominės veiklos rūšį užsiims įmonė. Pati papraščiausia mokymo programa yra "Darbdavio, darbdaviui atstovaujančio asmens mokymo darbuotojų saugos ir sveikatos klausimais programa". Išklausius šios programos ir išsilaikius pažymėjimą, laikoma, kad darbdavys ar jam atstovaujantis asmuo sugebės sudaryti darbuotojams saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas. Šią mokymų programą sudrančios temos: darbuotojų saugos ir sveikatos teisinio reguliavimo sistema (nagrinėjamas LR Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymas, darbuotojų saugos ir sveikatos viešasis administravimas, darbuotojų saugos ir sveikatos sąvokos); darbuotojų draudimas nuo profesinių ligų ir nelaimingų atsitikimų darbe (nelaimingų atsitikimų darbe priežastys, jų tyrimo, registravimo ir apskaitos tvarka); darbdavio ir darbuotojų pareigos ir atsakomybė saugos ir sveikatos srityje; darbdavio atsakomybė už darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktų reikalavimų pažeidimus; vidinės kontrolės organizavimo įmonėje bendrieji principai; profesinės rizikos vertinimas, profesinės rizikos veiskniai; darbuotojų mokymas ir instruktavimas; socialinis dialogas, kolektyviniai darbo santykiai, darbuotojų atstovai, darbuotojų saugos ir sveikatos komitetas; darbo teisė (darbo sutarties sudarymas, jos turinys, sutarčių rūšys, vykdymas, nutraukimas; darbo ir poilsio laiko organizavimas įmonėje, suminė darbo laiko apskaita; pareigybių aprašymai, darbo tvarkos taisyklės, drausminės nuobaudos; darbdavio ir darbuotojų materialinė atsakomybė, individualūs darbo ginčai). Mokymo programos išdėstymui skiriama šešiolika akademinių valandų. Visos mokymo valandos skiriamos teoriniam mokymui. Darbdaviui ar darbdavį atstovaujančiam asmeniui jokie išsilavinimo ar kvalifikacijos reikalavimai netaikomi. Darbdaviai turi teisę ruoštis savarankiškai. Visų siekiančių įgyti pažymėjimą žinios tikrinamos testu, kuriame yra keturiasdešimt klausimų. Testai parengiami pagal darbuotojų saugos ir sveikatos galiojančius teisės aktus. Testas laikomas išlaikytu, kai teisingai atsakoma į ne mažiau kaip septyniasdešimt penkis procentus klausimų. Asmeniui išlaikiusiam testą, mokymo įstaiga tą pačią dieną išduoda patvirtintos formos pažymėjimą.

Reikalavimai naujam butui Palangoje

ButasNors atrodo, kad Palanga yra mažas miestas, ir butai Palangoje galbūt sudaro ne tokį ir platų pasirinkimą, tačiau tada, kai norisi pirkti tą savo vienintelį, visgi paaiškėja, kad tų butų pasirinkimas nemažas, ir galima taikyti savo reikalavimus. Mes nusprendėme, kad nekilnojamas turtas Palangoje yra gera investicija ir kartu malonios gyvenimo pradžios atspirties taškas. Todėl ir pradėjome ieškoti ten sau tinkančio buto. Tačiau beieškant ėmė kaip ant mielių dygti nauji, mūsų pačių sugalvojami reikalavimai. Pasirodo, yra tikrai nemažai priežasčių, kodėl mes norėtume vienokio ar kitokio buto. Taigi, renkamės jau porą mėnesių ir vis dar neradome to vienintelio.

Butas didelei šeimai

Pirmiausia mes pirkdami apie butą galvojame, kad dabar jau norėtume įsigyti tokį, kad vėliau butai Palangoje ir vėl netaptų pagrindiniu klausimu. Kad nereikėtų po kelių metų ieškoti naujo. O dėl ko gali tekti? Juk atrodo, jeigu butai Palangoje atrodo dabar vienaip, tai ir vėliau tarsi turėtų atrodyti panašiai. Tačiau iš tiesų yra taip, kad buto kitokio gali prireikti, jeigu pasikeis mūsų pačių situacija. Tai yra, jeigu mes patys pasikeisime. O tokių planų, kaip jauna šeima, žinoma, irgi turime. Galvojame apie šeimos pagausėjimą ir dar nesame tikri, kur sustotume. Taigi, butą norisi pirkti tokį, jau kad visi jame galėtume ir gyventi, ir kad nereikėtų vėliau plečiantis šeimai persikraustyti tai iš vienos, tai į kitą vietą.

Patraukli turistinė vieta

Skaityti toliau