Šilta apranga žiemos kelionėms: ką rinktis?

Renkitės šilčiauJei planuojate išvyką žiemos keliais, slidinėjimo kelionę, ekspediciją į kalnus ar panašaus pobūdžio laisvalaikį, jums bus reikalinga kokybiška šilta apranga, kuri palaikys optimalią kūno temperatūrą ir saugos nuo nemalonių aplinkos veiksnių. Kad jaustumėtės patogiai ir šiltai, privalote laikytis drabužių sluoksniavimo sistemos. Be to, svarbu įsigyti kokybišką žinomų gamintojų aprangą, kuri realizuos individualius pirkėjų lūkesčius.

Drabužių sluoksniavimo sistema

Dažna pradedančiųjų keliautojų klaida – manymas, kad šilumai palaikyti užtenka kokybiškos, storos žieminės striukės. Žinoma, viršutinis drabužių sluoksnis yra būtinas šilumai ir komfortui užtikrinti, tačiau tuo negalima apsiriboti. Šaltoms išvykoms reikalingas racionalus drabužių sluoksnių planavimas. Rekomenduojame laikytis 3 sluoksnių sistemos. Pirmasis sluoksnis – tai kūną šildantys apatiniai, kurie priglunda prie odos ir padeda išlaikyti optimalią temperatūrą. Apatiniai turi apsaugoti nuo kūno prakaitavimo ir efektyviai garinti perteklinę drėgmę. Antrojo sluoksnio drabužiai skirti šilumos palaikymui ir susikaupusios drėgmės atidavimui. Viršutinis – trečiasis – rūbų sluoksnis saugo nuo nemalonių aplinkos veiksnių, pvz., speigo, lietaus ar sniego.

Įvertinkite turistinių drabužių dydį

Skaityti toliau

Šviestuvai internetu: kokia tokio apsipirkimo nauda?

Ne paslaptis, kad šiuo metu norint turėti viską, ko reikia, tai galima įsigyti nė neiškėlus kojos iš namų. Žmonės užsisako maisto produktus, kūno priežiūros priemones, šviežius gaminius tiesiai iš ūkių, baldus, drabužius ir net interjero detales. Populiarėjant tokiam apsipirkinėjimo būdui, itin naudinga paslauga tapo ir šviestuvai internetu. Vis gausėja elektroninių parduotuvių, kurios siūlo įsigyti gaminius tiesiai iš sandėlio. Į internetinė erdvę keliasi ir fizines parduotuves turinčios įmonės, kurios taip praplečia pirkėjų gretas ir gali pasiekti pasaulinę rinką. Tačiau būtina žinoti, kokią naudą šviestuvai internetu teikia pirkėjui ir kodėl turėtumėte naudotis būtent šiuo apsipirkimo būdu?

Sutaupote laiko

Šviestuvai internetuVisų pirma, šviestuvai internetu padės sutaupyti laiko. Visiems žinoma, kad įsigyti tokio pobūdžio prekes gali būti sudėtinga: reikia aplankyti kuo daugiau parduotuvių ir išsirinkti šviestuvą, kuris labiausiai tiks jūsų namams. Tai užima pakankamai daug laiko ir pastangų. Šviestuvai internetu leidžia mėgautis prabanga sklaidyti visus norimus puslapius ir jiems nepatikus ieškoti kito. Deja, jei tai darytume su fizinėmis parduotuvėmis, turėtume skersai ir išilgai išmaišyti visą miestą, sudeginti krūvą degalų ir iš savo laisvalaikio pavogti ne vieną valandą brangaus laiko. Taigi, internetinės parduotuvės skirtos tiems, kurie brangina savo laisvalaikį ir nori apsipirkti protingai.

Skaityti toliau

Perkame medieną

Ieškodami medienos statybiniams ar individualiems projektams, žinome, norime, kad mediena kaina būtų mažesne, o kokybe geresne. Kaip žinia, stebuklų nebūna, tad pasirinkti reikės aukso viduriuką arba tai, ką labiau vertinate – aukštą kokybę, arba mediena kaina žemesne. O jeigu apskritai nežinote, pagal ką rinktis, galime padėti apsispręsti, pateikdami keletą reikalavimų, pagal kuriuos iš tiesų derėtų rinktis medieną. Taip pat papasakosime, kaip apskritai vyksta medienos pirkimo ir pardavimo sistema.

Terminai

MedienaPrieš pradedant kalbėti, verta išsiaiškinti keletą terminų, padedančių geriau suprasti medienos rinką. Kas yra padarinė mediena? Lietuviškai vertinys skamba keistai, tačiau tai tiesiog yra mediena, kuri yra supjauta apytiksliais matmenimis lentpjūvėje su diskiniu pjūklu. Paruoštąja mediena vadiname tokią, kuri jau yra lentpjūvėje nuobliuota, ne tik supjauta. Obliuotoji mediena – tai tokia, kokia yra obliuota tik kai kuriose vietose. Tai leidžia pirkėjui pamatyta, kaip atrodo obliuota ir neobliuota mediena. Tai tiesiog tarsi skirta kaip pavyzdžiui, kad būtų galima tai pamatyti. Apvaliąja mediena vadiname tą, kuri yra supjaustyta keturkampiais gabalais ir mes matome tiksliai apdirbtus paviršius. Žemesnės rūšies mediena tiesiog sutrumpintai vadinama prastesnės rūšies mediena iš spygliuočių miškų, ji gal nebus tinkama geriausiems darbams, bet ji gali būti gera kurui ar paprastiems apdailos darbams. Aukščiausios rūšies mediena, analogiškai, bus pati geriausia ir brangiausia. Tokios medienos kaina bus aukštesnė dėl jos lygumo, palankaus apdirbimo. Paprastai tai bus mediena tiesiai iš kamieno, kur net nebuvo daug šakų apaugę. Dar yra antros rūšies mediena ir ja paprastai vadinama lapuočių mediena, kadangi iš jos yra tik apie 70 proc. medienos tinkamos apdirbimui. Galima iš jos gaminti nedidelius baldus.

Kaip išsirinkti

Skaityti toliau

Patvarūs paminklai ir jų tvorelės

Personalinė įmonė ,,Baltoji Savingė” gamina įvairius granito gaminius kaip interjero ir eksterjero elementai, palangės, taip pat paminklus, tvoreles, pjausto akmens blokus ir pan. Visi gaminiai pasižymi kokybiškumu, patvarumu, ilgaamžiškumu. Dirbant ties kiekvienu projektu iki smulkmenų yra suderinami kliento pageidavimai, galimybės ir aptariamas optimaliausias gaminio variantas. Paminklų gamybai yra naudojamos tokių šalių kaip Rusija, Suomija, Indija, Švedija, Norvegija medžiagos, kurios skiriasi savo estetine išvaizda bei spalvų gama.

PaminklaiPaminklai – vienas populiariausių užsakymų, kurių sulaukia įmonė, todėl yra pagaminusi platų jų asortimentą. Naudojant kokybiškas žaliavas klientai lieka patenkinti paminklų patvarumu bei džiaugiasi, jog vos praėjus trims valandoms po paminklo išsirinkimo, ant jo būna išgraviruoti reikalingi užrašai. Taip pat jau po trijų valandų asmenys gauna tvorelę. Jeigu klientai pateiktoje ekspozicijoje, kuri siekia daugiau nei šimtą skirtingų paminklų neatranda pageidaujamo, pagal individualius pageidavimus, iki dviejų mėnesių laikotarpio, ,,Baltoji Savingė“ pagamina užsakymą.

Skaityti toliau

Skardininko saugumo abėcėlė

Stogo dengimasStogų skardinimas – atsakingas ir rizikingas darbas. Skardinė stogo danga gali būti išlankstoma apačioje, garaže, dirbtuvėse. Arba gali būti atsipjaunama jos jau nusipirktos. Pirmieji pavojai tyko dar garaže, dirbant su staklėmis. Tačiau didžiausi pavojai prasideda jau ant stogų.

Apsauga nuo asbesto

Nemažai žmonių dabar gali pasinaudoti paramos asbesto stogams programomis ir gauti kompensaciją už stogo keitimą. Tam reikalingas visiškas asbesto nuo stogo pašalinimas, jo išvežimas į atliekų aikštelę, naujos dangos uždengimas. Žinoma, senąją dangą pašalinti gali tik patyrę stogdengiai. Tačiau kodėl šalinamas asbestas? Todėl, kad jis pavojingas sveikatai ir sukelia vėžį. Ypatingai senas ir trupantis. Būtent tokį ir tenka lupti stogdengiams. Todėl jiems yra būtini respiratoriai. Reikia ne tik respiratorių, kad asbesto dalelės nepatektų per kvėpavimo takus, reikia ir specialios aprangos, pirštinių, nes mikro dalelės taip pat gali ir prikibti prie kūno, patekti ant odos.

Tinkami darbo batai

Skaityti toliau