5 priežastys, kodėl turėtumėte turėti dvigulę lovą

Turėsite daugiau erdvės judėti

LovosVienas iš pagrindinių dvigulės lovos privalumų yra tas, kad turėsite daugiau erdvės judėti. Jei turite mažesnę lovą, ji gali tapti nepatogi, kai joje kartu su jumis miega dar vienas žmogus. Turėdami daugiau erdvės, galėsite to išvengti ir visiems bus patogiau. Jei su kuo nors dalijatės dvigulę lovą, turėsite daugiau erdvės judėti. Tai gali būti puiku, jei miegate su partneriu ir norite turėti pakankamai erdvės judėti jam netrukdydami. Dvigulės lovos už gerą kainą.

Lengviau palaikyti gerą temperatūrą

Temperatūra yra svarbi miegant, todėl didesnė lova padės jums išlaikyti pastovią temperatūrą visą naktį. Dėl to jums bus lengviau užmigti ir išlikti miegoti visą naktį. Be to, galėsite ramiau miegoti, todėl geriau pailsėsite. Kai turite mažesnę lovą, temperatūra prie grindų gali skirtis keliais laipsniais nuo temperatūros prie lovos viršaus. Dėl to gali būti sunku užmigti ir išlikti miegui. Kai turite didesnę lovą, temperatūra visoje lovoje bus pastovesnė. Dėl to bus lengviau užmigti ir išbūti visą naktį.

Skaityti toliau

7 dalykai, kurių tikriausiai nežinojote apie jūrinius konteinerius

Kodėl jūriniai konteineriai tokie svarbūs?

Konteineris tapo pasaulinės prekybos pagrindu, nes jis visiškai pakeičia produktų gabenimo būdą. Norėdami suprasti, kodėl konteineriai tapo tokie svarbūs logistikos pramonėje, turite prisiminti, kaip viskas buvo daroma prieš juos išrandant. Prieš atsirandant jūriniams konteineriams, prekės dažnai buvo gabenamos dideliais kiekiais. Pavyzdžiui, jei sunkvežimis vežė grūdus iš ūkio į uostą, jis buvo pilnas grūdų. Dėl to kilo dvi problemos: pirma, tai reiškė, kad sunkvežimis galėjo vežti tik tam tikrą krovinio kiekį, atsižvelgiant į sunkvežimio tūrį. Todėl ant daugelio šiais laikais matomų sunkvežimių galinių dalių yra užrašai, nurodantys, kiek jie gali vežti krovinių. Antra, gabenti krovinius dideliais kiekiais yra neefektyvu ir pavojinga. Jei kas nors išsilietų, būtų sunku išvalyti. Jūrinis konteineris ir rinkos tendencijos.

Krovinio talpa ir konteinerio svoris

Jūrinis konteinerisPrieš pereinant prie kito skyriaus, verta pakalbėti apie skirtumą tarp siuntos talpos ir konteinerio svorio. Siuntos talpa – tai bendras konteinerio tūris, matuojamas 20 arba 40 pėdų vienetais. Taigi, pavyzdžiui, 20 pėdų konteinerio krovinio talpa yra 8 arba 9 TEU. Konteinerio svoris – tai kroviniu pakrauto konteinerio dalis. Į svorį įeina pats konteineris, maisto produktai, pakuotė ir padėklai. Siuntos talpa ir konteinerio svoris ne visada sutampa. Jei konteineryje yra sunkių daiktų, pavyzdžiui, mašinų, svoris bus didesnis. Kita vertus, jei konteineris pripildytas lengvų produktų, pavyzdžiui, drabužių, svoris bus mažesnis.

Skaityti toliau