Ką reikia žinoti, kad išsirinkti tinkamą čiužinį ?

Geras ir šiltas miegas jaukiuose namuose – tai nepaprastai svarbus mūsų gyvenimo aspektas. Būtent tai užtikrina, kad pabudę pradėsime dieną pilni jėgų. Miego kokybė taip pat labai priklauso nuo to, ant ko ir kaip mes naktį miegame. Kad užtikrinti puikų poilsį labai svarbu išsirinkti čiužinį, kuris jums bus patogus. Prieš įsigyjant naują lovą kiekvienam iš mūsų iškylą klausimas: kas yra svarbiausia perkant naują čiužinį? Jis užtikrina aukštą mūsų miego kokybę ir sveikatos gerovę, tačiau yra labai daug svarbių dalykų, kurie paveikia jo kokybę. Taigi kas yra svarbiausia renkantis patogų čiužinį?

Dormeo čiužiniaiLabai daug žmonių mano, reikia rasti būtent tokį čiužinį, kuris prisitaikys prie kūno linijų. Nors daugelis perka populiariuosius dormeo čiužinius, tačiau tai nereiškia, kad bet koks čiužinys bus jums tinkamas. Rinkitės tokį čiužinį, ant kurio atsigulus jis lengvai prisitaikys prie jūsų gulėjimo pozos, kūno, svorio. Tokį čiužinį rasite su specialistų pagalba, bet tik jei su jais bendradarbiausite ir aiškiai pasakysite ko tikitės iš naujojo pirkinio. Kiek sveriate, koks jūsų ūgis, alergijos, miego kokybė – visi šie dalykai yra labai svarbus ir juos žinoti čiužinių konsultantai privalo.

Skaityti toliau

Vaikų dantų gydymas: ką būtina žinoti?

Dantų skausmas kankina įvairaus amžiaus žmones, taip pat ir vaikus, todėl labai svarbu nuo pat mažumės tinkamai rūpintis vaikų dantimis, ir laiku pastebėti dantų problemas. Nors kartais keliamas klausimas, ar vaikų dantų gydymas yra tikrai būtinas – juk pieniniai dantys vis tiek iškris, tačiau tokia nuostata yra net labai žalinga. Svarbu žinoti, kad negydomi pieniniai dantys gali pažeisti nuolatinių dantų užuomazgas, o tai neigiamai atsilieps ateityje. Taigi, ką svarbu žinoti apie vaikų dantų gydymą?

Burnos higiena nuo pirmojo dantuko

Maži vaikai dar nemoka tinkamai išsivalyti dantų, tad iki maždaug septynerių metų vaikams dantis turėtų valyti tėveliai. Neretai keliamas klausimas, kada reikėtų pradėti tą daryti, ir atsakymas yra labai paprastas – nuo pirmojo išdygusio dantuko. Pirmiausia vaiko dantys turi būti valomi sterilios marlės gabaliuku ir virintu vandeniu, o vėliau bus galima įsigyti specialų vaikams skirtą dantų šepetėlį bei tinkamą dantų pastą. Išdygus pirmajam dantukui rekomenduojama apsilankyti pas odontologą, kuris papasakos, kaip tinkamai prižiūrėti vaiko dantis.

Į odontologijos kliniką – be jokios baimės

Niekada nereikia laukti, kada vaikui pradės skaudėti dantis. Nors vaikų dantų gydymas yra atliekamas su nuskausminimu, tačiau tuomet, jei pirmojo vizito metu bus atliekamos gana sudėtingos procedūros, vaikui tai kels stresą. Visada rekomenduojama planuoti reguliarius apsilankymus, nes tokiu atveju bus galima laiku užkirsti kelią dantų problemoms, o vaikų dantų gydymas bus paprastas ir neskausmingas.

Skaityti toliau

Ką per vestuves padovanoti tėvams ir svečiams

DovanosPrieš vestuves rūpesčių yra tiek daug, kad nemažai porų apsipyksta, o galiausiai ir prie altoriaus žengia piktai besiraukydami. Suorganizuoti šventę, pasipuošti, už viską sumokėti, laiku atsikelti ir nuvažiuoti pas kirpėją, o kur dar dovanos tėvams nuo jaunųjų, taip pat dovanos svečiams. Ką dovanoti? Šiandien aptarkime šį aspektą, kad jau iš anksto ramiau žinotumėte, kokių dovanų reikės, ir tam pasiruoštumėte.

Graviruoti šaukšteliai arba puodeliai

Puiki dovana tėvams ir svečiams – kažkas, ką jie turės ir prisimins, kad šis daiktas yra iš jūsų vestuvių. Tai gali būti dailus metalinis šaukštelis, o gal koks nors raktų pakabukas, o gal apskritai pakabutis, kurį būtų galima užsikabinti ant kaklo. Taigi, graviruoti šaukšteliai yra irgi toks dalykas, kurį verta visiems gauti dovanų ir su tuo šaukšteliu vėliau dar ir pasinaudoti. Tik pasirinkite tokį modelį, kuris jums leistų užtikrintai žinoti, kad tai ne tik dekoratyvinis, bet ir praktikoje tinkantis šaukštelis.

Individualūs keramikos užsakymai

Skaityti toliau

Šnipų žaidimai keliasi į tikrovę

Šnipinėjimo samprata anksčiau buvo gerokai siauresnė. Esant ribotoms techninėms galimybėms, efektyvūs pasiklausymo aparatai buvo prieinami tik vyriausybėms ar šiaip pamišusiems mokslininkams inžinieriams. Dabar atrodo net neįtikėtina, kad net seniau nei prieš 5 dešimtmečius jau būdavo aptinkama pasiklausymo įrangos. Kartas nuo karto viešai nuskamba su ambasadomis ir kitomis diplomatinėmis atstovybėmis susiję šnipinėjimo skandalai. O kiek jų nutylėta…

Non linear junction detectorItin plačiai nuskambėjo 1979-aisiais Maskvoje prasidėjusios JAV ambasados statybos. Už būsimo pastato saugą atsakingi asmenys suprato, kad turės didelių problemų vos pamatę, kad pastatas bus statomas iš kelių tūkstančių milžiniškų, po kelias tonas sveriančių iš anksto Rusijoje išpiltų gelžbetoninių blokų. Juos visus reikėjo patikrinti, nors tuo metu net nebuvo tiksliai aišku, ko ieškoti. Padėtis pasikeitė, kai 1982-aisias į statybvietę atvyko specialiai apmokyti JAV saugumo ekspertai, ginkluoti eksperimentiniais rentgeno aparatais, galinčiais tikrinti pastato sienas jų fiziškai negriaunant. Po kelių mėnesių darbo jie apstulbo, supratę, kad visas pastatas buvo pastatytas taip, kad veiktų kaip milžiniška antena informacijos perdavimui. Giliai gelžbetonio sienose buvo pravesti ne tik kabeliai, bet ir sudėtingi tarpusavyje sujungti įrenginiai, kurių buvo neįmanoma pašalinti iš plieno ir betono kolonų, sijų ir perdangos plokščių. Jie aptiko grindyse esančioje plieno armatūroje rezonuojančius įtaisus, leidžiančius rusams tiksliai stebėti ir elektroninius, ir žodinius ryšius. 1987-aisiai tapo aišku, kad Rusija naudoja JAV tuo metu nesuprantamos technologijos įrangą informacijos perdavimui, todėl pastato nukenksminti nepavyks. Prezidentui Reiganui parekomenduota nugriauti pastatą ir pastatyti kitą. Galiausiai statybas užbaigti buvo leista amerikiečių atsigabentiems statybininkams, kurie išardė dalį jau užbaigto pastato ir pastatė jį iš naujo su keturiais papildomais viršutiniais aukštais be langų. Naujasis ambasados pastatas duris atvėrė tik 2000 metais, taigi statybos truko daugiau nei 20 metų.

Skaityti toliau

Šypsotės vyriškai ar moteriškai?

Bradfordo universitete (Jungtinė Karalystė) atlikta studija, kuria bandyta atsakyti į klausimą ar veido išraiškas šypsojimosi metu apsprendžia mūsų lytis. Nors automatinis lyties nustatymas pagal statinius vaizdus (nuotraukas) jau seniai ne naujiena, naujasis tyrimas skiriasi tuo, kad tyrė veido dinaminį bruožų kitimą šypsenos formavimosi metu ir kaip tai skiriasi tarp moterų ir vyrų.

Tirti 109 asmenys (69 moterys ir 40 vyrų), kurių veidai buvo suskirstyti į 49 zonas, pagrinde aplink akis ir burną. Iš pradžių buvo nufilmuotos tyrimo dalyvių šypsenos, o vėliau kompiuterizuotu būdu fiksuoti šių zonų kitimai, analizuojant kaip ženkliai ir kokiu greičiu kito atstumas tarp minėtų zonų, judant veido raumenims šypsenos formavimosi metu.

Atlikus šypsenų palyginimą, eilinį kartą konstatuotas faktas, kad moterų šypsenos yra išraiškingesnės, platesnės, kadangi jų burnos ir lūpų plotas yra didesnis nei vyrų.

Dantu inplantacijaPagal sukurtą algoritmą kompiuteris, išanalizavęs 109 video medžiagoje užfiksuotas šypsenas, teisingai atpažinti besišypsančiojo lytį sugebėjo net 86% atvejais. Tyrimo komandos tvirtinimu, tikslumo procentas gali būti nesunkiai pagerintas, kadangi tyrimas koncentravosi ne į programinės įrangos tobulinimą, o patį principą. Tyrėjų teigimu, toks metodas galbūt netgi galėtų būti pritaikytas naujos kartos biometriniam atpažinimui, kadangi nepriklauso nuo vienos ypatybės, yra unikalus individui, todėl jį būtų labai sunku imituoti ar pakeisti. Kaip panaudojimo pavyzdį tyrimo autoriai nurodo galimybę identifikuoti net ir lytį pasikeitusius ar plastinę veido operaciją pasidariusius asmenis.

Skaityti toliau