Madingi minkšti baldai svetainei

BaldaiJeigu rekonstruojate ar atnaujinate svetainę, smagiausia užduotis bus svetaines baldai. Juk labai smagu rinktis baldus, kai visa kita namuose jau būna padaryta. Žinoma, svetainei būtini geri minksti baldai, ant kurių bet kada galėtumėte klestelėti pailsėti. Pristatome keletą minkštų svetainės baldų, kurie šiuo metu sukurtų tikrai stilingą svetainės įvaizdį.

Pilkas kampas

Pilkas kampas „Mundo“ yra sudarytas iš dviejų didesnių dalių. Taip pat jis turi ištraukiamas dalis, kur galima nakvoti. Kampas tikrai didelis, tinkamas miegoti ir dviem, drauge, būdamas kompleksinės funkcijos, jis gali būti ir pakankamai kompaktiškas. Švelni pilka spalva puikiai derės prie dabartinio stilingo pastelinio interjero. Gražiai prie tokio kampo atrodys ir patiestas minkštas kilimas, pastatyti keli žaliuojantys augalai. Toks minkštas kampas tiek skandinaviškai svetainei, tiek ryškesnei. Jeigu minksti baldai svetainėje netaps ryškiausiais jos akcentais, tuomet šis kampas kaip tik galėtų tarsi sugerti ir šiek tiek atsverti kitų interjero elementų ryškumą.

Daili vintažinė sofa

Skaityti toliau

Nuostabus gimtadienis kubile

Kubilai kiemuiSveiki visi – štai ir aš, jau po gimtadienio. Labai smagu, kad per gimtadienį susirinko daug žmonių, nes buvo išnuomoti net du kubilai. Tai tapo šio gimtadienio pačia didžiausia pramoga, iš tiesų daug ką pritraukusia į sodybą. O dabar – mano ilgai žadėtas gimtadienio aprašymas, kurio vinimi ir tapo kubilai.

Keliavome į Molėtų rajoną

Visi iš anksto buvo su kooperuoti, kas su kieno mašina važiuos, ir tada vykome į Molėtų rajoną, kur buvo išnuomota pirtis, kur buvo viskas paruošta tam, kad būtų galima švęsti. Trečiame aukšte, palėpėje, buvo įrengtos erdvės miegojimui. Tuo tarpu, apačioje buvo įrengta maisto ir šokių salė, ir kiekvienas ten galėjo švęsti, kaip norėjo, ir kiek norėjo. Taip pat buvo įrengta ir mažuose nameliuose pirtis, į kurią, kaip galvojome, ryšis eiti ne visi ir tikrai ne visos.

Gaminome suši

Smagu buvo visiems vakare pasigaminti suši. Pasirodė, kad buvo ir tokių, kas dar niekada nėra ragavę suši. Ir ką jau kalbėti apie gamybą namuose. Ne visi taip pat ir pasigaminę jau buvo kažką. Taigi, man, kaip sušių maniakei, buvo tikrai didelis džiaugsmas pravesti tarsi nedidelę pamokėlę, kaip gaminti šiuos puikius skanėstus. O tą daryti nesunku ir smagu. Be to, tai net ne toks ir brangus malonumas. Galbūt valgant restorane ir susidaro nuomonė, kad kainuoja gana daug, tačiau kai daraisi namie – pigiau. Tai buvo viena iš pagrindinių vakaro pramogų, o kitas gimtadienio džiaugsmas, kuris buvo dar smagesnis ir įsimintinesnis – tai pirtis ir kubilas.

Mirkome kubiluose

Skaityti toliau

Maisto papildai vaikams: Kaip pasirinkti?

Vaikiški papildai maistuiKiekvienam tėveliui turbūt juoką sukėlė klausimas apie tai kaip rinktis vitaminus vaikams. Vis dėlto, vakar pirkdama žuvų taukus savo atžaloms, pastebėjau, kad vaistininkai gana įdomiais būdais bando manipuliuoti vardan didesnių pardavimų. Tad, šiandien, pasikalbėkime apie galimybes, kuriomis galima kovoti prieš šiuos beveik partizaninius šnipų metodus.

Natūralumas

Pirmiausiai ką daro beveik visi vaistininkai, tai bruka vitaminus su kvapais ir papildomais skoniais. „Juk kvepiantys maisto papildai vaikams noriau bus suragauti.” – sako jie. Nepamirškime, kad būtent tokie maisto papildai vaikams kainuoja brangiau nei natūralūs maisto papildai vaikams. Naturalus vitaminai vaikams nekvepia nei vaisiniais dažais, nei askorbo rūgštimi. Dažniausiai, žuvų taukai nekvepia niekuo.

Papildai vaikams ir neturėtų kvepėti dažais ar vaisiais. Kuo natūralesnis gaminys yra, tuo mažiau pašalinių kvapų jis turi. Juolab, čia tik mitas, kad vaikai skaniau suvalgys citrina kvepiančius riebalus. Iš tiesų, maži vaikai ir be jokių kvapų puikiai geria šiuolaikinėmis technologijomis išvalytus švarius žuvies taukus ar kitus vitaminus.

Skaityti toliau

Kokiu impulsu tapo vyriški kostiumai?

Visai neseniai teko karštai diskutuoti apie įvairias madas. Na, tarkim, vyriski kostiumai 2016. Tuokart su pašnekovu pastebėjome, kad iš žurnalų viršelių į mus žvelgia vis atletiškesni vyrai su vis mažiau oro kvėpuoti palikusiais kostiumais. Panašu, kad vyras be pilvo, kaip butas be balkono jau išėjo iš mados ir ateina naujo kūno kultas. Tad, kuriame strategiją kaip tuos galiūno raumenukus susikonstruoti.

Kodėl?

Kostiumas tauPrieš pradedant kažką daryti reikia plano. Tad mes su galingo stoto pašnekovu nusprendėme, kad reikia taupyti drabužių sąskaita. Pigūs vyriški kostiumai, kaip žinia, nulieti ant antikos super herojų, o ne vakarais alutį mėgstančių žmonių (tokių kaip mes). Tad tikslas rastas. Pigūs vyriški kostiumai ir sutaupyti keli šimtai eurų verti išlieti prakaitą.

Kaip?

Visas internetas perkrautas informacija apie sveiką mitybą ir sportą. Na, žinoma, nėjome konsultuotis su dietologais. Tačiau pasiruošėme mitybos ir fizinio aktyvumo planą. Tuo tarpu, vyriški kostiumai internetu buvo ieškomi beveik kiekvieną pertrauką.

Į darbą pliaupiant lietui, saulei dar nenugalėjus tamsos, važiavom mindami dviračius. Beje, tai buvo septyni kilometrai į vieną pusę. Galvojom, kad pasiekus kelionės tikslą daugiau nieko nesinorės, bet klydom. Žodis maistas prilygo keiksmažodžiui. Pigūs kostiumai buvo mintis, kuri padrąsino. Juk pigiau, yra geriau. Taip ir įsivaizdavome, kaip apolonai įsisprausime į M dydžio kostiumą ir kalėdiniame baliuke su mumis suguls dvi pasileidusios kolegės. Tokios mintys vedė pirmyn. Net po antros grikių porcijos žvalgėmės internete kažko panašaus, kaip vyriskas kostiumas kaina ir kostiumai vyrams kaune.

Skaityti toliau

Kuo turi patraukti geras žaidimas

Vaikystėje vaikus jaudina visokiausie žaidimai, o suaugus reikia stengtis daugiau aktualumo jiems įpūsti, kad būtų įdomiau. Taigi, jeigu norite, kad žaidimai jums patiktų, su jais turite jausti ryšį, taip pat turi būti ir kažkokia intriga, paslėpta ar atvira. Kai kurie lietuviai jau bando kurti tokius žaidimus, aktualizuotus būtent savo tautiečiams. Pavyzdys galėtų būti tiesiogiai naršyklėje žaidžiamas žaidimas „Rajonas“ ar stalo žaidimas apie lietuviškas politikos aktualijas. Panagrinėkime, ko iš tiesų reikia geram žaidimui, kad jis būtų aktualus ir kabinantis.

Pažįstama aplinka – aktualumas

Online žaidimasPirmas paprastas dalykas, kuris dažniausiai ir užkabina pačioje pradžioje, būna temos aktualumas. Tai veikia daugybėje kūrybinių laukų, ne tik žaidimų lauke. Juk filmą, knygą ar net straipsnį, kurį skaitysime, renkamės pagal tai, kokia bus tema. Taigi, žaidimai gali turėti panašias intrigų ir personažų kūrimo strategijas, tačiau aplinka turi keistis, tam, kad suviliotų vis kitokius žmones. Taigi, kokia tema galėtų būti aktuali lietuviams? Jeigu prisėstume galvoti, per valandą sąrašas pasiektų gal šimtą temų. Tačiau kažkodėl labai daug žaidimų jose nėra sukurta. Gal lietuviams neverta orientuotis į tokią rinką, kuri išties maža, nebent žaidimas nepareikalautų be galo daug kaštų. Tarkime, tokie žaidimai kaip „rajonas“, žaidžiamas tiesiogiai naršyklėje, jis neapkrauna itin kompiuterio, yra padarytas galimai naudojant flash metodą. Ten daugiausiai žaidžia vizualika ir patrauklūs šaržuoti personažai. Jau pats pavadinimas iškart nuteikia tam, kad turėsime linksmą pramogą su žaidimu, kuris bazuojasi mums pažįstamoje aplinkoje – rajone. Juk dauguma žmonių yra gyvenę rajone ir žino, kad ten visada kartojasi tam tikros aktualijos. Kažkam pasirodo tai gali tapti ir terpe žaidimui sukurti.

Intriga ir nenuspėjamumas

Skaityti toliau